Hur man beskär aubergine

Hur man beskär aubergine


Äggplantor är trädgårds kusiner av tomat och peppar växter. När du växer äggplantor på en bakgård trädgård, förväntar sig att växa på liknande sätt som tomatplantor. Trädgårdsmästare ofta spel aubergine växter för att ge dem tillräckligt stöd när de växer längre och större under hela växtsäsongen. Beskära äggplantor noggrant under hela växtsäsongen för att säkerställa att växterna växa ordentligt och producera en belöning av läckra äggplantor.

Instruktioner

1 Titta på aubergine växterna när de blir längre och större. Stjälkarna av äggplantor växa på samma sätt som tomatplantor, med rotskott uppträder mellan huvud stjälken och sidogrenar. Om du inte rensa bort dessa rotskott, kommer de att avleda växt energi och du kan ha färre och mindre äggplantor.

2 Placera sekatör så bladen är i jämnhöjd med huvudstammen och klipp bort rotskott spola med stammen.

3 Kasta suckers i hinken som du tar bort dem. lämnar aldrig kasserade växtstycken nedskräpning jorden under en växt eftersom detta kan införa bakterier och infektion till anläggningen.

4 Klipp bort de äldsta bladen från botten två eller tre grenar för att förbättra luftcirkulationen i hela aubergine.

5 Kontrollera äggplantor en gång i veckan för att hitta rotskott, ta bort rotskott du hittar. Trimma botten bladen en gång varje månad.