Aktivitet för & # 34; Hur man fångar en Star & # 34;

Aktivitet för & # 34; Hur man fångar en Star & # 34;


"Hur man fångar en stjärna" är en bok av barns författare Oliver Jeffers. Det finns en ung, ensam pojke försöker fånga en stjärna för att göra en ny vän. Denna bok hjälper lära barnen om hur man handskas med ensamhet och nå för sina drömmar. Använd en stjärna givande verksamhet för att bidra till att stärka dessa lärdomar i dina elever.

material

Dela ut en rulle av stark sträng till varje tabell av studenter, liksom flerfärgad kraftigare papper, sax för varje elev, kritor, pennor, markörer, linjerat papper, lim och klistra. Skapa en stjärna mobil för att visa för eleverna innan de börjar. Häng åtminstone fem till tio stjärnor från en plastklädhängare i varje mobil. Använd markörer och kritor att färglägga stjärnorna och dekorera dem som du vill. Inte ge klädhängare för eleverna förrän de har gjort sina stjärnor. Varje stjärna bör ha text skrivet på framsidan, beskriver saker som du tyckte om historien. Läs dessa högt för eleverna.

stjärn Framställning

Ge eleverna fem till tio minuter för att skära ut alla stjärnorna de kommer att använda. Uppmuntra dem att skära ut så många som möjligt. Få dem att använda olika färger för varje stjärna samt olika storlekar. Eleverna klipp strängar för varje stjärna. Dessa strängar bör vara minst 2 till 4 inches lång men inte längre eller kortare. Visa eleverna hur man placera en bit av lim eller klistra på slutet av strängen och tryck sedan på den till toppen av stjärnan. Låt dem sätta stjärnorna åt sidan för att limma innan de går vidare till nästa steg.

Lärdomar

Berätta för dina elever de har fem minuter att brainstorma om vad de vill sätta på sina stjärnor. Efter att de har brainstormed, de sedan skriva något om boken de vill på varje stjärna. De kan använda markörer eller kritor om de vill. Hjälp dem komma med idéer om de kämpar. Föreslå de tycker om de lärdomar de lärt sig från boken, som "alltid nå för stjärnorna." Låt dem diskutera om de förstod hur pojken kände. Uppmuntra dem att skriva ner personlighetsdrag av den unge pojken, som "drömmare" eller "aldrig ger upp." Du kan även låta dem skriva meningar eller ord de haft direkt ur boken.

Hängande

Ge varje elev en plastklädhängare. Dessa är säkrare att använda än tråd galgar, eftersom de inte har någon punkt som kan skada barnen. Varje barn tar strängarna från sina stjärnor och band runt plastklädhängare. Hon kan också använda lim om de vill. Hon kan ordna stjärnorna på mobilen i valfri ordning eller stil hon vill. Fäst flera strängar längst upp i klassrummet med hjälp av tejp eller nubb. Häng mobilerna från denna starka för att visa. Lämna dem tills klassen vill ta hem dem eller tills du göra en annan konstprojekt som du vill visa på strängarna.