Honda vevaxelns remskiva Removal

Honda vevaxelns remskiva Removal


Det är inte ovanligt att vevaxelns remskivor på bilar med ovanligt många miles för att behöva bytas ut. De kan dock vara svårt att komma åt och ta bort själv. Lyckligtvis, med rätt verktyg och lite förberedelser, ersätta en trasig vevaxel remskiva kan åstadkommas på mycket kort tid i ditt eget uppfart.

Rätt verktyg

Du kommer att behöva en vevaxel verktyg. Vevaxel remskivor är fästa vid vevaxeln, som är tänkt att snurra, så att remskivan kommer att snurra med din spärr stället lossna. Du behöver en specialiserad trissa verktyg för att låsa vevaxeln remskiva på plats medan du lossa muttern som ansluter till den. När du väl har detta verktyg, är så enkelt som att få tillgång till undersidan av motorn och lossa en bult avlägsnande remskivan. Du behöver också en djup uttag som i de vanliga metriska dimensioner. Beroende på din styrka och ålder på bilen, också kan behöva en breaker bar för bulten. Detta är en mycket viktig bult på bilen, så att du kan vara säker på att det är mycket åtdragna.

Att få tillgång

Med sällsynt undantag, Honda är framhjulsdrivna bilar, vilket innebär att deras motor läggs ut horisontellt på framsidan av bilen. Detta innebär att vevaxelns remskiva kommer att vara beläget vid botten av motorrummet, nästan direkt bakom ett framhjul, antingen åt vänster eller höger, beroende på modell. För den sällsynta Honda som är bakhjulsdrift, såsom S2000, är ​​motorn parallellt med sidorna av bilen och vevaxeln remskiva kommer att vara på framsidan av motorn bakom den främre stötfångaren. I båda fallen är tillgång till remskivan enklaste underifrån, så bilen måste vara antingen på pallbockar eller i en hiss. Efter att höja den främre änden av bilen, kan det vara klokt att ta bort hjulet på den sida som skivan ligger på för enklare, rymligare tillgång. Om du arbetar på en av de bakhjulsdrivna Honda, ta bort den främre stötfångaren kan göra det lättare också.