Varför fungerar inte min Pion Bloom?

Varför fungerar inte min Pion Bloom?


Pioner är en av de tidiga mamelucker i många sydliga trädgårdar. Vanligtvis mycket härdig, även pion växter har några krav på att de kommer att producera vackra blommor under många år framöver.

plantering Djup

Pioner måste planteras med sina ögon inte mer än 1 till 3 inches under ytan av jorden. Om de planteras för djupt, kommer pion har försenat sommaren, eller inga blommor alls.

jord Utarmning

När en pion har varit på ett ställe i flera år, kan marken bli uttömda näringsämnen. Detta kan så småningom leda till att pion att stoppa blommar och blir gula och spinkig.

Solljus

Pioner kräver minst sex timmars daglig fullt solljus för att producera sommaren. Undvik att plantera pioner nära växter eller buskar som kommer att växa högt och så småningom blockerar solljuset.

Overfertilizing

Pioner kommer att misslyckas boom, men kommer att ha ett överflöd av bladverk, om de matas med en blandning gödningsmedel som innehåller för mycket kväve. De föredrar en balanserad gödselmedel som används två gånger om året.

Sjukdom

Sjukdom, såsom Phytophthora gissel, eller Botrytis gissel, kan infektera pioner och få dem att inte blomma. Ordentlig sanitet, och med hjälp av fungicider som behövs, kan ofta förebygga dessa problem.

Väder

En sen frysa kan skada pion blomknoppar och de kommer inte blommar. En annan väderrelaterade skäl till bristen på sommaren är torrt väder, vilket kommer att resultera i färre blommor nästa år.