Hur Feed bananplantor

Hur Feed bananplantor


Bananplantor odlas för sin breda tropiska bladverk och läcker frukt. Eftersom de växer så snabbt, är de ofta odlas i behållare eller i marken nästan överallt där det finns minst 150 dagar av successiva frostfria dagar. I södra delen av USA, de ofta frysa till marken under vintern och återvända under våren. Bananplantor som odlas i behållare måste skyddas från frysning temperaturer genom att placera dem i ett växthus eller annat skyddat område. Bananplantor odlas utomhus gör de mest dramatiska exemplar, men de måste utfodras och vattnas regelbundet för bästa visning.

Instruktioner

1 Tillsätt vatten till basen av bananplantor innan gödsling. Tillsats av vatten hindrar anbuds rötter från att bli brända eller påverkas negativt av höga koncentrationer av gödselmedel. Blöt basen av bananplantor genom att tillsätta tillräckligt med vatten så att jorden över rotzonerna av växterna är indränkt med vatten till en nivå 6 inches djup. Gödsla när växterna aktivt växande efter plantering. Om växterna återvänder från vinter dvala, vänta tills växterna har åtminstone två blad helt öppna innan gödsling.

2 Sprid 0,68 till 0.907kg. av en trädgård gödningsmedel med ett förhållande av 8-10-8 runt basen av anläggningen. Sprid gödselmedlet jämnt från 4 till 8 fot runt basen av bananplanta. Låt inte det gödselmedel som skall tillämpas närmare än 6 inches till basen av växterna, eftersom en hög koncentration av gödsel kan skada anbud stam vävnad.

3 Tillsätt vatten till gödningsmedel och tvätta gödsel i marken tills den inte längre ses på toppen av jorden.

4 Upprepa gödselspridare till bananplantor en gång i månaden under växtsäsongen. Inte gödsla efter växterna börjar avta under hösten och vintern när tillväxten är långsam eller obefintlig.