Hur man installerar en Tach på en Evinrude båtmotor

Hur man installerar en Tach på en Evinrude båtmotor


Båtar med varvräknare tillåter båtägaren att styra och moderera motorns varvtal takt under vidöppen gaspådrag. Gula och röda linjer på varvräknaren indikerar försiktighet och varningströsklar, varnar båtägaren av motorhastigheter som överskrider tillverkarens specifikationer. Hålla motorn i och under maximalt varvtal betyg förlänger motorns livslängd och främjar bättre prestanda.

Instruktioner

1 Trailer båten till en lämplig arbetsplats. Använd en socket att koppla den negativa batterikabeln. Ta ut nyckeln eller snodd från tändningen. Öppna varvräknare kit, och lägga ut bitarna. Se instruktionerna för monterings hålets diameter som krävs. Leta upp en plats på instrumentpanelen efter en lämplig monteringsplats. Använd lämplig diameter hål såg lite för att borra ett hål genom strukturen.

2 Tryck och vrid den lilla väljaren på baksidan av varvräknare med en skruvmejsel; Detta ställer in rätt pole position för din motor. Till exempel, 9.9hp till 15hp, 4-taktsmotorer - tillverkade efter 2001 - är inställda för sex stolpar. Alla två-cylindriga motorer med mindre än 70hp kräver 10 poler. Alla övriga motorer får 12-poliga inställningar. Titta på baksidan av din tändningslåset och lokalisera huvudströmkabeln.

3 Använd Avisoleringstänger att skära en längd av tråd som leder från huvudtändningslåset kabeln till "IGN" post på baksidan av varvräknaren. Strippa båda ändarna av kabeln. Crimp två tråd-öglor i båda ändarna.

4 Anslut den ena änden till tändningslåset stolpe med en mutter, Dra åt muttern med en liten sockel. Köra den andra änden av tråden ut ur takometern hålet från insidan. Anslut den till tändnings stolpe på varvräknaren med en mutter. Dra åt muttern med en socket.

5 Leta upp mark wire pole på baksidan av tändningslåset. Använd Avisoleringstänger att skära en längd av tråd tillräckligt lång för att nå från tändningslåset till varvräknare, dirigeras genom hålet. Crimp två öglor i varje ände.

6 Anslut en ögla till negativ jord på tändningen-switch marken pol; fästa muttern med en liten sockel. Köra den andra änden av tråden ut hålet. Anslut den till marken polen på baksidan av varvräknaren. Fästa öglan med en socket.

7 Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna på elektriska styrlådans lock. Leta efter pol märkt "Sig", "Signal" eller "Alt." Använd Avisoleringstänger att skära en längd av tråd tillräckligt länge för att nå från kontrollboxen till varvräknaren plats. Följ dirigeringen av båten ramen.

8 Strip båda ändarna av tråden med tråd strippor. Kontrollboxen stolpar kan ha manliga eller kvinnliga flatstift; om de gör, press en lämplig kontakt med tråden och tryck ner över polen. Om den har en mutter kontakt, crimp på en ögla och fäst muttern med ett uttag.

9 Lossa den bakre reglaget-fästet på baksidan av varvräknare, glida in i monteringshålet. Nå din hand under instrumentbrädan, och sprida konsolen så den fångar baksidan av instrumentbrädan. Använd en liten uttag för att dra åt konsol nötter; positionera orienteringen av lastprofilen för korrekt upp och ner inriktning. Använd bandklammor att prydligt bunt eventuellt överskott hängande ledningar.