Hur att utvinna olja från en afrikansk Palm

Hur att utvinna olja från en afrikansk Palm


Afrikaner har använt palmolja i århundraden. De använder den för matlagning och i vissa delar av kontinenten, används det som en fuktgivande medel. Palmolja används också över hela världen från Asien till Latinamerika. Och industriellt, används den för att tillverka kosmetiska produkter och flera snacks, såsom godis, kakor och chips. Palmolja måste extraheras från frukten av en palm, såsom den afrikanska palm, vilket är den högsta oljeproducerande växt som människan känner till. Processen är enkel och när de är avslutade, kommer att resultera i användbar olja.

Instruktioner

1 Ta palm frukt från klasar de växer i. För att göra detta, koka klasar i varmt vatten. Sedan slog och skaka klasar för att separera frukten. För att ta bort mer envisa frukt, använd en yxa eller machete för att skära bort de farliga spikar på gäng och sedan plocka bort frukten för hand.

2 laga alla palm frukt för steriliseringsändamål. Sterilisering kommer också att försvaga fruktens hårt yttre foder, som kallas palmkärnolja, och gör tillgång till muttern inom lättare. Muttern innehåller också olja. Medan frukterna kokar, kommer en del olja att stiga till toppen av vattnet. Oljan kommer att separeras från vattnet efter andra processer har slutförts.

3 Tryck på kokt frukt för att ta bort ytterligare olja. Det finns pressmaskiner som har en kolv för att pressa oljan ur frukten. Om du inte har en pressmaskin, kan du slå frukten med en mortelstöt för att avlägsna olja.

4 bryta upp palm frukten kärna med hjälp av en mortel eller en maskin som särskilt skapats för att krossa kärnor. Denna process är känd som matsmältningen. Lite olja kommer att extraheras och det kommer att ha delar av kärnan i det. Bara separera kärnan från oljan.

5 Separera eventuella återstående orenheter från oljan. Denna process kallas förtydligande och eventuella föroreningar inkluderar, skräp, fibrösa material från kärnan och vatten. Tillsätt lite vatten till oljan, men vara säker på att vatten som tillsätts inte vara mer än tre gånger så mycket olja. Häll blandningen över en skärm för att separera stora partiklar. Du kan också göra detta genom att helt enkelt skopar upp skräp med en sked.

6 Torka oljan genom kokning av blandningen under en timme eller två och tillåta vatten att avdunsta. Låt oljan sitta och kyla, sedan skopa i en flaska.