Harry Potter-spel för barn

Harry Potter-spel för barn


Hjälten i sju romaner och åtta filmer, är Harry Potter pojken-guiden som skapats av den brittiska författaren JK Rowling. Böckerna och filmerna har visat sig vara oerhört populära. Globala bokförsäljningen drabbades 450 miljoner i juni 2012, i enlighet med "International Business Times." När det gäller filmversionerna av Rowlings romaner, hade de kollektivt tjänade $ 7,7 miljarder kronor (ca £ 5010 miljoner vid mars 2013 växelkurser) i globala biljettförsäljning vid denna tidpunkt. Det finns dock en annan aspekt till Harry Potter fenomenet: spel för barn.

magiska underhållning

För barn som älskar Harry Potter berättelser, finns det ingen brist på spin-off-spel och leksaker för att hålla dem underhållen i timmar. Verklighetstrogna actionfigurer av de flesta av karaktärerna har visat sig vara mycket populärt. Det finns ett överflöd av dataspel ägnas åt hjälten i Hogwarts. Kortspel, också är bland de mest populära produkter i Harry Potter spin-off varor franchise.

Harry Potter actionfigurer

Tillverkad av Mattel, Harry Potter actionfigur Samlingen innehåller nästan hundra särprägel objekt. Stående 7-inches tall, siffrorna inkluderar Rubeus Hagrid, Lord Voldemort, Sirius Black, och rektorn för Hogwarts, Albus Dumbledore. När det gäller Harry, Ron och Hermione, finns det flera modellversioner av sina karaktärer, alla utformade och klädda enligt deras framträdanden i filmerna. Ett varningens ord: många av actionfigurer kommer med små delar och är inte avsedda för barn under tre år.

Kort och trollformler

Barn som älskar Harry Potter berättelser och även njuta av spelkort kan fastna i Harry Potter Trading Card Game. Den första i serien släpptes 2001, och riktar sig till barn i åldrarna nio och uppåt. Korten delas in i olika kategorier, inklusive tecken, Spells, lektioner och varelser. Målet är att strategiskt använda korten - och magiska egenskaper och trollformler de besitter - att bringa motståndare att förlora alla sina kort. Då, är vinnaren av wizardry deklareras.

Svartkonst på skärmen

När det gäller Harry Potter-tema dataspel, finns det sex titlar tillgängliga. De är: Order of the Phoenix, hemligheternas kammare, den flammande bägaren, Half-Blood Prince, De vises sten och fången från Azkaban. Spelen alla i stort sett följa tomter av böckerna och filmerna. De är action-baserade, innehåller detaljerad grafik och tillåter spelare att interagera och konkurrera med varandra. Harry Potter datorspel är tillgängliga för Xbox, Playstation 2, Nintendo GameCube och Game Boy Advance.