Hur man plantera en pengar träd

Hur man plantera en pengar träd


Pachira vattenlevande är ett tropiskt träd hemma i norra Sydamerika och Centralamerika, men Hawaii och södra Kalifornien har lyckats odla den i sina jordar. I dess infödda jord, lämnas att växa vilt, kan du hitta det nå så högt som 80 fot. En stor marknad existerar för att sälja plantor begränsade till små krukor som krukväxter som kallas pengar träd. Ofta flera plantor är flätade samman för att bilda en ovanlig stam, placeras i kruka en anläggning och sedan täckt av limmade stenar för en tropisk utseende. Med tiden kommer anläggningen att misslyckas om du inte tar bort det från potten och ge den ny jord.

Instruktioner

1 Ta pengarna träd ur krukan du köpte den, hålla den över en soptunna eller påse för att samla in den gamla jorden. Skaka anläggningen något att lossa rötterna och bryts av alla stenar limmade till toppen av rötterna. Blötlägg rötterna i rumstempererat vatten för att rengöra dem medan du förbereder ny jord.

2 Gör en blandning av lika delar av fuktad torv, perlit och planteringsjord för att skapa en jord som rinner väl men fortfarande håller fukt för rötterna. Fyll krukan en växt ungefär en tredjedel av vägen med denna blandning.

3 Lyft anläggningen från vattnet och trimma bort alla döda eller trasiga rötter. Trimma rotmassan tillbaka med ungefär en tredjedel använder ren, vass sax eller sekatör.

4 Ställ in trimmade rötter i den förberedda potten, sätta dem försiktigt på marken. Häll resten av jordblandningen i över dem och packa ner försiktigt för att göra god jord-till-root kontakt.

5 Vatten den planterade pengar träd med tillräckligt med vatten för att rinna ut ur botten av anläggningen. Vatten anläggningen ofta så att jorden förblir fuktig men inte vattendränkt, som orsakar rötterna att ruttna.