Hula kjol hantverk

Hula kjol hantverk


På 1830-talet var missionärer till Hawaii bestört att se män och kvinnor dansa i gräs kjolar, känd dagligt tal som hula kjolar. Kjolar, som gjordes av gräs och blommor, bärs under traditionella Hawaiian danser. Att göra dessa kjolar av material som papper, filt och kräppapper är lätt och gör en rolig hantverk projekt.

Paper Bag Hula kjol

Att göra en hula kjol av en livsmedelsstorlek papperspåse är ett bra sätt att återanvända påsar samtidigt som barnen en hantverksverksamhet som kommer att underhålla dem. För att göra en kjol, börja med att avveckla papperspåsen så det är en stor, platt ark. Lägg en lång bit av garn över botten av påsen; garnet bör vara tillräckligt lång för att binda de två ändarna tillsammans runt midjan. Skära den andra sidan av påsen i strimlor som når nästan hela vägen upp påsen. Lim blommor och dekorationer till detta.

Kräppapper Hula kjol

Du kan göra en hula kjol av kräppapper. Skapa ett band av kräppapper (streamers) som når runt eller ditt barns midja; detta kommer att vara den del som håller kjolen upp. Använda mer kräppapper och tejp, bifoga remsorna linningen som strömmar nedåt. Fäst så många du vill, med så många färger som du vill. Du kan klippa mönster i botten av papper för en extra twist.

Miniatyr Hula kjol

Du eller ditt barn kan göra en hula kjol perfekt för en Barbiedocka eller annan leksak. Klipp en bit papper i en rektangulär form: det bör vara tillräckligt lång för att omsluta leksaken och tillräckligt bred för att nå till leksaks fötter. Du kan använda färgat papper, eller färga papper när du har klippt den. Längs en av långsidorna, skär en serie av slitsar som går ca 3/4 av vägen till den motsatta sidan. Sedan svepa denna kjol runt leksak - sliten slutar ned - och tejp eller på annat sätt fästa linningen till sig själv så det kommer att stanna upp.

Dekorera en Hula kjol

När du har köpt en hula kjol eller gjort din egen av olika material, kan du dekorera den för att göra det roligare. Du kan köpa en plast lei (blomma halsband) och demontera den. Med hjälp av lim eller tejp, anbringa blommorna från lei till hula kjol. Använd pärlor eller paljetter att täcka upp hålet i mitten av blomman. Du kan också snittblommor eller fjärilar av färgat papper och bifoga dem till rock kjol.