De bästa färgerna för en tak

De bästa färgerna för en tak


När du väljer exteriörfärger för ditt hem, är det inte ovanligt att bortse från taket. Eftersom det tjänar ett sådant avgörande strukturell inriktning, kan du anta att det finns begränsade färgalternativ och du har fastnat med bara några grundläggande nyanser. Men det är faktiskt betydande variation bland takläggning färger och välja rätt man kan ha en betydande inverkan på ditt hem utseende. Lär känna dina alternativ kan hjälpa dig att välja den bästa färgen för ditt tak.

Grå

Gray är en av de vanligaste taket färger, men det är mångsidig och eftersom du kan välja ljusa eller mörka toner. Det är en perfekt passform för ett hem med en traditionell design, men det kan komplettera en mängd olika hus stilar beroende på färgen på huset. Vit, svart, grön, gul och blå hus alla par väl med en grå tak. Mörkare hus, inklusive sådana som är svart eller djupa nyanser av grönt och blått, ser bäst med mörkgrå tak, medan vita, gula eller ljusgröna och blå hem visas normalt mer attraktivt med ljusgrå tak.

Svart

Svart är en annan klassisk tak färg och är en perfekt matchning för högre hem. Den mörka färgen kan bidra till att balansera ut en större husets proportioner genom att ge intrycket av en lägre, bredare tak. Det är bäst med vita, grå, grön, blå och gula hem. En svart tak kan komplettera ett hem med en tegelfasad samt.

Brun

En brun tak kan vara en bra passform för ett hem med en tegelsten exteriör om tegelstenarna har varma bruna eller gula undertoner. Det kan dock även användas för att komplettera bostäder som är målade eller täckt med is i neutrala färger. Olika nyanser av brunt, solbränna, vit, benvit, grädde och gult alla kan paras ihop med framgång med en brun tak.

Grön

Ett grönt tak kan användas för att ge en accentfärg till ditt hem eller komplettera liknande toner i husets utsida. Det kan ge en attraktiv kontrast till ett hem som har trä sidospår om du föredrar en djärvare utseende, men även par bra med grå och vita hem. För en subtilare utseende, par ett grönt tak med ett hem som är målade eller täckt av is i en ljusare nyans av grönt.

Terrakotta

Terrakotta-färgade tak ger en intressant look som kompletterar medelhavsstil hem väl. I allmänhet ser terrakotta tak bäst med en neutral färg hus så att taket är i fokus. Det kan komplettera en tegelsten, sten eller puts hem men även par bra med ett vitt hus för en skarp, kontrasterande utseende.