Tecken på en vattenläcka i taket

Tecken på en vattenläcka i taket


En läckande tak kan innebära några saker: husägare har en läckande tak, läckande VVS eller hög kondens kör längs rören. Emellertid kan vattenskador inte visas omedelbart. I fallet med ett läckande tak, endast visar upp det när det regnar utanför. Annat än att ha ditt hem inspekteras av en professionell, det finns flera sätt att identifiera potentiella tak läcker.

tak fläckar

Den mest uppenbara bevis för att det finns en vattenläcka i ditt hem, antingen till följd av läckande rör eller ett läckande tak, är uppkomsten av taket fläckar. Detta inträffar när vatten pooler nära de yttre väggarna av hemmet, framkalla skador på taket. Allvarliga läckage kan leda till svampar eller mögeltillväxt, som mörknar fläcken från en brunaktig till svart färg. Om inte åtgärdas snabbt, kan detta leda till mer än bara grundproblem: det kan leda till hälsoproblem också.

Shifted Foundation

Den vanligaste orsaken till en läckande tak är en läckande tak. Detta kan identifieras genom en växling hem stiftelse eftersom vatten som normalt skulle föras bort av dräneringsrör rinner ner väggarna istället. Detta kan leda till att marken under ditt hem för att lösa eller skift. Även ovanligt, detta är en av de allvarligaste problemen ett läckande tak kan leda till och en kontrollampa tecken att vatten kommer in i hemmet, även om det är obemärkt vid den tidpunkten.

Spis / Ljus / mattan Fukt

Någon indikation på vatten eller fukt runt eldstäder eller någon inomhus blockmetoder som går ända upp till taket kunde stava vattenläckage. Den vanligaste platsen för läckage är där murverket sträcker sig genom taket området. Ett annat tecken på taket läckage är vattenansamling runt alla armaturer som är inbäddade i taket. Vatten samlas vanligtvis runt eller inuti ljuset bostäder. Fuktig mattor, som normalt återfinns i närheten av väggarna är också ett tecken.

Våt vinden isolering

Även läckande tak är ofta orsaken till läckande tak, dess tuffa precisera denna sak. Uppstår läckor bara när det regnar och ibland vinden isolering ackumulerar vatten, hindrar det från att omedelbart samlas på taken. Regelbundet kontrollera isolering i vinden. Om det är fuktigt, kan det betyda att det finns ett problem med taket.