Instruktioner för en pärla Tester

Instruktioner för en pärla Tester


Om du är i branschen för att sälja och köpa smycken, är det viktigt att du kunna skilja mellan riktiga diamanter och simulatorer och mellan ädelstenar och glas. Gem testare arbetar på principen om värmeledningsförmåga. Diamanter leder värme bättre än något känt material. Därför är en pärla testare internt kalibrerad för att mäta värmeledningsförmågan hos diamanter och andra ädelstenar, alla med distinkta värmeledningsförmåga.

Instruktioner

1 Rengör ädelsten som ska testas. Dunk den i varmt vatten och diskmedel, med milt rengöringsmedel. Lämna inte ädelsten blötläggning i vatten i mer än några sekunder. De flesta ädelstenar på marknaden idag har behandlingar för att förbättra färg och vissa behandlingar kan påverkas om de lämnas i vattnet för länge.

2 Torka ädelsten ordentligt med en pappershandduk eller luddfri trasa. Säkerställa ädelsten yta som skall provas är torr och ren med några fingeravtryck som kan innehålla oljig återstod. Använd inte kemikalier för att rengöra eller torra ädelstenar som ska testas, eftersom alla rester kan orsaka pärla testare att ge en felaktig tolkning.

3 Slå på pärla testare. Om batterier används, i stället för elektrisk ström via den medföljande adaptern, se till att det finns tillräckligt med ström i enheten för att utföra ett exakt test. Låt enheten värmas upp i minst 20 sekunder.

4 Ta av locket värmesonden "penna" försiktigt och håll sonden punkten försiktigt men bestämt på ytan av ädelsten som ska testas. Om det är en diamant, vara noga med att försiktigt trycka ned sondpunkten helt in i pennan. Håll sonden på plats tills indikatorn nålen på pärla testare skala slutar röra sig.

5 Läs pärla testare skala för att avgöra vilken typ av ädelsten som testas. Anteckna avläsningen som erhålls. Stäng av enheten om du inte kommer att testa andra stenar. Upprepa steg 1 till 5.

6 Inspektera försiktigt värmesonden "penna" spets. Om det har ludd eller skräp efter provning, torka försiktigt med en luddfri trasa. Använd inte vätska att torka bort det. Noggrant ersätta sondskyddslocket.