Hur man gör en startdiskett i Nero 9

Hur man gör en startdiskett i Nero 9


Du kan skapa en startdiskett som du kan använda för att starta datorn med en CD eller DVD. Startbara skivor kan innehålla en hel operativsystem eller en speciell programverktyg för att kontrollera din dator. Nero Burning ROM 9 kan du göra start diskar använder filer på datorn eller från en CD eller DVD bild. Du kan även använda Nero för att anpassa start diskar.

Instruktioner

1 Öppna Nero Burning ROM 9 och klicka på "Nytt" på huvudfönstret i programmet. Välj "CD-ROM (Boot)" eller "DVD-ROM (Boot)" i kombinationsrutan på "Ny kompilering" fönstret.

2 Leta malldata för din startskiva. Om du vill använda data från en logisk enhet, välj "Startbar logisk enhet" alternativ som ligger i "Källa till startbilden" område. Om du redan har en bildfil som ska användas, välj "Image-filen" i avsnittet "Källa till startbilden data" och bläddra till bildfilen. Välj önskat språk som används för att starta upp systemet och välj "Aktivera expertfunktioner" kryssrutan. Välj typ emulering från "Emulation typ" i rullgardinsmenyn.

3 Klicka på "New" och välj de filer och mappar som du vill lägga till din hårddisk. Klicka på "Burn" när du är klar.

4 Välj den brännare som du vill använda i "Välj brännare" fönster och sätta in en tom skiva. Klicka på "Burn" igen för att bränna din startskiva.