Hur utforma ett tak

Hur utforma ett tak


Tak design är ett element som går in och ut ur mode. Historiska utsmyckade exempel på vackert dekorerade tak som Sixtinska kapellet påminna oss att titta upp. I många hem tak är den största oavslutade utrymme i rummet. Ofta vi väljer vitmålade tak eftersom vi inte vet hur man designar eller dekorera ett tak. När vi tar genomtänkt design i taket kan vi höja värdet på hemmet och en känsla av fullständighet till inredningen.

Instruktioner

1 Mät upp rummet och överföra dimensioner rutat papper i stor skala. Det finns två grundläggande typer av tak konstruktion: det befintliga taket som begränsar designen och hem design fortfarande i konstruktionsfasen (projektering). Först bestämmer budgeten och målen för ett projekt. Slet ut ett tak på ett befintligt hem kan bli mycket dyrt och kan inte returnera ett bra värde.

2 Rita orientering i rummet på rutat papper. En fantastisk utsikt kan vara målet att utvidga en takhöjd. Förbättrade ljusförhållanden och en känsla av rymd är också kända mål. Bestäm hur mycket höjd är tillräckligt. Tänk på hem som du har angett med gigantiska välvda tak som är tomma och övergivna som föräldralösa Spiderweb. Taket du vill ska fungera för dig, men inte vara för mycket för resten av hemmet.

3 Skissa typ av tak du tror. En traditionell hem kan ha kassettak med omfattande lister. En samtida hem kan ha en böjd tak och smarta moderna linjer och ytor. En spansk stil hem kan ha synliga bjälkar och Adobe. Många mellanprisövergångs hem har dubbla höjd tak med infällda valv kallas brickor. Stilen du väljer bör arbeta med arkitektur och slutar i resten av huset.

4 Fråga en lämplig stad byrå om eventuella begränsningar som kan finnas för att bygga den typ av tak du vill. Många kommuner har strikta bygghöjd och taklutning krav. Om din design är komplex och du vill att spänna stora rum behöver du hjälp av en arkitekt och byggnadsingenjör.

5 överväga att omvandla en befintlig tak med färg, tillägg av nya lampor, tillsats av lister eller paneler, balkar eller andra arkitektoniska detaljer. Ofta befintliga tak kan tas bort för att exponera befintlig inramning som kan omarbetas för att utöka den visuella höjden utan en komplett tak borttagning.