Hur man fixar Rotten Stringers på en 1988 Sea Ray Sundancer

Hur man fixar Rotten Stringers på en 1988 Sea Ray Sundancer


Sea Ray används plywood stringers i 1988 Sundancer istället för massivt trä. Stringers omges på alla sidor av skrovets glasfiber och det finns ingen tillgång till området mellan kabingolvet och botten. Om sprickor har utvecklats i glasfiber, är stringer antagligen ruttet. Detta är en stor gör-det-själv-båt reparation projekt, komplett med omfattande glasfiber arbete och stora skrovet modifiering. Om du är en gör-det-själv båtägare och behändigt med skrov reparationer, kan du undvika de höga kostnaderna för att ha stringers ersättas på ett varv.

Instruktioner

1 Leta reda på de fyra plywood stringers med en regeldetektor. Stringers köra längden av skrovet, en vid varje chine (där den sida av skrovet förvandlas till botten) och en annan mellan varje chine och kölen (vid centrum av botten). Arbetet med en stringer i taget, som markerar platsen med en outplånlig markering. Dra en linje mellan varumärkena, beskriver båda sidor av varje stringer.

2 Borra ett hål i skrovet vid varje ände av varje stringer - ett hål i fören på båten, en i aktern - med en hålsåg storleken på en fram- och återgående sågblad. Sätt sågen genom hålen och såg längs markeringslinjen, skär en panel storleken på stringer ut ur botten av båten. Ersätt varje stringer helt innan du börjar på nästa.

3 Skär stringer ut ur skrovet från utsidan, med hjälp av alla nödvändiga medel. Mät storleken på glasfiber fickan som bifogas stringer. Skär en ny stringer för att passa. Byt ut den gamla stringer med en ny. Spik eller skruv ny stringer till Sundancer s ramar.

4 skruva fast panelen i ramarna för att hålla panelen på plats. Använd åtminstone två skruvar per panel.

5 Sprid ett tjockt lager av marina epoxiharts längs sidorna eller sidorna och ändarna av den panel som du just installerat. Instruera din assistent att lägga glasfiber duk över panelen och arbeta glasfiber i hartset med en spackel. Applicera ett andra skikt av harts och lägga ett andra lager av glasfiber duk över den första, som arbetar tyget i hartset. Upprepa tills du bygga upp åtminstone fem skikt av glasfiberväv och harts. Arbetet i avsnitt om tre fot lång längs hela längden av panelen.

6 Låt massan härda fullständigt. Sand hartset ned med en palm sander och 120-grit sandpapper tills den är i nivå med den skrovytan. Växla till 220- eller 320-grit sandpapper att polera reparationen. Blanda och applicera gelcoat till reparation. Låt gelcoat torka helt. Måla och vaxa den reparerade skrovet.