Hur man installerar luftkompressor rörledningar

Hur man installerar luftkompressor rörledningar


En luftkompressor är en värdefull komponent i många verkstäder, oavsett om luften används för att driva pneumatiska verktyg, sprutmålningsfärg eller helt enkelt blåsa upp däcken. Distribuera den komprimerade luften genom rörledningar till arbetsområden är nästan nödvändigt i en stor affär, och även i en liten butik det hjälper till att undvika en härva av luftslangar. För nästan ett århundrade, har de facto-standard för tryckluft rörledningar varit svart järnrör (BIP), en hög hållfasthet, rostbeständigt, gängade stålrör som är relativt billig. Denna riktlinje kommer att förklara hur man installerar BIP kompressor rörledningar i verkstaden.

Instruktioner

1 Mät sträckan där du kommer att installera rörledningar och läsa förslagen nedan för att avgöra hur mycket förgängat BIP och hur många kopplingar du behöver.

2 penna eller krita en linje längs väggen eller annan yta där röret kommer att köras. Möjliggöra en 0,5-tums droppe per 10 fot längd från den högsta punkten till slutet.

3 Gå BIP sektioner med järn rörkopplingar. Wrap teflontejp runt de manliga trådar av varje rör och dra åt kopplingen på rören. Använd vinkelbeslag för fogar i hörn och tee kopplingar för rör droppar och tillägg. Dra åt anslutningen en extra 1,5 varv med en rörtång.

4 Fäst rören på väggen med stålslangklämmor placerade 4 fot isär. Använd 1,5-tums trä eller murade skruvarna för att hålla klämmorna på plats.

5 Montera tee rördelar i rörledningen vid varje arbetsstation, med en luftledning montering i den öppna änden av tee. Wrap tryckluft passande trådar med teflontejp och dra dem på samma sätt som de andra rördelar.

6 Avsluta rörledningar med en armbåge och en kort vertikal rörlängd för att tjäna som en liniär. Avsluta röret med en luftledning montering eller en ventil som kan öppnas för att dränera ackumulerat fukt i raden.