Hitachi Disk Verktyg

Hitachi Disk Verktyg


Hitachi är en japansk teknik företag som är specialiserat på programvaror, servrar, hårddiskar och datorer. Om något går fel med en av dina hårddiskar, Hitachi ger dig fri hårddisk diagnostik och verktyg, som du kan ladda ner från Hitachi webbplats.

funktionen Tool

Detta verktyg kan du ändra inställningarna och / eller optioner för Advanced Technology Attachment (ATA) hårddiskar, och det körs när datorn startas. För att kunna använda detta program, måste du ladda ner mjukvaran och sedan skapa en startbar CD. Den är kompatibel med Windows och Linux-operativsystem, och stöder 48-bitars adressering, vilket gör att du kan lägga till mer minne till din integrerad utvecklingsmiljö (IDE) hårddisk. En annan funktion gör det möjligt att justera effektlägen och ultra Direct Memory Access (UDMA) protokollinställningar, som sedan kan du överföra data från hårddisken till Random Access Memory (RAM). Du kan också konfigurera om Serial Advanced Technology Attachment (SATA) gränssnitt. Feature Tool är speciellt utformad för Hitachi Travel och Desk ATA hårddiskar.

Fitness Test

The Drive Fitness Test (DFT) är ett verktyg för att kontrollera hälsan hos dina hårddiskar, inklusive IDE, SATA, Parallel ATA och Small Computer System Interface (SCSI) enheter. Det kommer att köra tester på ditt system utan att kompromissa eller skriva över data för att avgöra varför din hårddisk inte startar eller kraschar hela tiden. Det kommer också att skapa dataloggar för eventuella frekvensomriktarparametrar. Det finns tre skannings nivåer: en fullständig genomsökning, en snabbanalys och en anpassningsbar scan, där du avgöra vad enhet eller område av en enhet för att skanna. Detta verktyg är endast kompatibel med x86-processorer.

rikta Tool

Hitachi Align Tool hjälper dig att avgöra om din hårddisk är partitionerad ordentligt (diskpartitionering innebär att bryta upp en hårddisk i olika virtuella enheter, så att du kan skapa självständiga enheter på datorn). Detta verktyg kommer att bidra till alla dina datasektorer hamnar rätt, och det kommer också att hjälpa dig att avgöra om eller inte data korrekt skrivet på och läsa från enheten. Detta verktyg är endast kompatibel med Windows operativsystem.

OGT Tool

Den OGT diagnostikverktyg kan du köra tester på din hårddisk för att avgöra om det inte fungerar som den ska, och det kan du också veta varför en viss hårddisk har misslyckats. Detta verktyg är kompatibelt med Windows operativsystem, och det är även kompatibel med Ultra 15K73, DK32xx och 10K300.