Roliga fakta om husdjur för barn

Roliga fakta om husdjur för barn

Roliga fakta om husdjur för barn

Kor, grisar, får, höns och getter är häftklamrar i barndomen lärande genom leksaker, pedagogiska TV-program och serier. Men det finns mer att veta om dessa djur än bara ljud som de gör och hur de ser ut. Oavsett om du tar en klassresa till en gård eller bara vill underhålla dina barn, kan roliga fakta om husdjur lämna ett bestående intryck.

grisar

De flesta barn vet att grisar gillar att rulla runt i leran, men de kanske inte vet grisar gör detta att svalka eftersom de inte svettas. Trots att stereotypa som smutsiga, grisar är faktiskt ganska ren. Ges tillräckligt utrymme, kommer grisar befria sig så långt från sitt sovande område som möjligt. Liksom valpar, unga grisar leka med leksaker och andra smågrisar. De gillar också att vara runt människor och njuta av en god repa bakom öronen eller på magen. Medan grisar föredrar att tillbringa större delen av sin tid i vila, de kan köra ungefär 11 miles per timme. Grisar kommunicerar också med varandra med hjälp av mer än 20 olika ljud.

kor

Precis som bilder som barnen rita kor, är varje ko mönster av fläckar annorlunda. En manlig ko horn har ringar, vars antal ungefär lika dess ålder. Förutsätt inte en ko är trött eller lat, eftersom det ligger ner. Detta är ibland en reaktion på en ändring i atmosfäriskt tryck innan en storm. Med en känsla av lukt så stark, kor kan upptäcka dofter upp till fem eller sex miles away. Liksom många domesticerade djur, kor lära och reagera på de namn som de ges av människor. De är även kända för att bilda ko "gäng" i besättningen.

Får

Även om en fåren kan se ut som alla andra till en person, har medlemmar i samma flock varit kända för att känna igen en annan även efter år av separation. En flock är en samhällsgrupp och en försvarsmekanism, inför hot tillsammans. När ett får fleece är rakat, måste det göras i ett stycke, med den person som gör det också hålla fåren fortfarande.

Get

Getter har skägg, precis som män. Vissa föds med horn och mycket som mänskliga naglar som är gjorda av samma material, hornen fortsätter att växa för get hela liv. Getter är inte bara duktiga simmare; De kan också klättra i träd och korsa en avsats som skickligt som en cirkus med hög tråd artist.

kycklingar

"Upp-en-klotter-do" är ofta ett av de första ljud som småbarn lära. Tupp gala som signalerar soluppgången kan höras innan något ljus ses som kycklingar plats avbrottet ljus nästan en timme innan människor gör. Grupper av kycklingar som lever fritt etablera en rangordning sinsemellan för att avgöra vem som äter först och som sover där. Kycklingar tvätta med damm snarare än vatten och rengöra sina fjädrar med näbben.