Hur man testar att diagnostisera mer candida symptom

Hur man testar att diagnostisera mer candida symptom


Candida albicans, även kallade candidiasis, är en vanlig typ av vaginit, eller svampinfektion, som orsakar klåda, irritation och flytningar. Candida är en opportunistisk mikroorganism som lever tyst inne i tarmkanalen. När tarmen upplever en brist på hälsosamma bakterier, så kallade probiotika, candida snabbt sammansatta och resa till slidan. En checklista och at-home salivtest kan avgöra om en candida överväxt är troligt, men det är viktigt att besöka en läkare som kan korrekt diagnostisera din infektion genom att utföra en bäcken undersökning.

Instruktioner

1 Gå igenom checklistan för Candida albicans i avsnittet "Resurser" i den här artikeln. Ge dig själv en poäng för varje symptom som du har haft under längre tid än en månad.

2 Utvärdera din kost. Om du äter mycket bearbetade livsmedel och sötsaker flera gånger i veckan, kan du testar positivt för en svampinfektion.

3 Spit in en klart glas vatten, vilket gör att du inte hosta upp slem, och vänta i 15 minuter. Om du märker tunna prognoser som sträcker sig nedåt i vattnet, är det troligt att du har en överväxt av candida, eller svampinfektion. Om saliv ser grumligt och lägger sig på botten av glaset, är det ett tecken på att du kan ha candida.

4 Tala med din läkare om dina symtom. Läkaren kommer att vilja veta din sjukdomshistoria, och kommer att be om tidigare vaginala infektioner och sexuellt överförbara sjukdomar.

5 emot en bäcken undersökning. Läkaren kommer examen din reproduktionsorgan för avvikelser och kan samla in ett urval av några vaginala sekret för labbtester.