Hur man färga krympa konst med Sharpie markörer

Hur man färga krympa konst med Sharpie markörer


Krympa konst är processen för teckning eller målning på en speciell typ av plast som, vid upphettning, krymper och tjocknar, vilket gör den användbar för hantverk och smyckestillverkning. Processen infördes som ett hantverk kit för barn i 1973 under namnet "Shrinky Dinks." Krympa konst är nu populär bland vuxna hantverkare och du kan använda en mängd olika ritverktyg, inklusive Sharpie markörer.

Instruktioner

1 Välj krympplast produkt du vill använda. De flesta konst och hantverk butiker bär krympa plastprodukter. De inkluderar svart, vit, tydlig, frostat och slag som kommer att gå igenom en skrivare. Var och en av dessa kommer i slipas och unsanded. Du kan också använda # 6 eller # 8 återvinningsbar plast. Leta efter "6" eller "8" i pappers triangeln på plasten.

2 Samla sharpies du planerar att använda. Alla färger kommer att fungera, men du måste använda permanenta markörer. De flesta dragnings medier kräver att krympa plasten vara slipade slag, men sharpies kommer att arbeta på unsanded plast. Använd sharpie ensam, eller kombinera den med andra medier, såsom färgpenna. Försök att använda en typ av färg, liksom färgpenna, i det slipade området, sedan använda en sharpie på den släta sidan för en 3D-effekt.

3 Rita din design frihand eller spåra dem från en ritning under den genomskinliga plast. Tänk på att ditt arbete kommer att krympa med cirka två tredjedelar och kommer att vara sex till nio gånger tjockare. Konsultera paket för exakta krympningshastigheter. Använd sax för att klippa ditt arbete och runt hörnen för att få ett snyggare utseende. Gör eventuella hål vid denna tidpunkt. Kom ihåg att de krymper också.

4 Baka din skapelse i en ugn vid 176 grader C (350 grader F) för två till tre minuter. Se när det lockar upp sedan planar ut igen, ta bort den från ugnen.

5 Platta eller manipulera din krymps konst så snart den kommer ut ur ugnen - du bara har ungefär tio sekunder. Sätt en tung, värmetålig skål ovanpå den eller använda verktyg för att forma den. Försök att använda en gjutform, såsom en läppstift röret för att forma en ring runt. Kontrollera att du har alla dessa i högsta hugg.

6 Rätt formning misstag genom återuppvärmning arbetet och försöker igen. En hårfön kan också användas för att upptäcka värma krymps konst medan du manipulera just detta område. Värma och omarbeta pjäsen så många gånger som du behöver.