Hur länge ska jag röker en biff?

Hur länge ska jag röker en biff?


Även om mycket få personer försöker det, rökning kött är en lätt och billigt sätt att göra aptitretande grill. Rökningen involverar kokning av köttet vid en låg temperatur under en lång tidsperiod med en tunn dimma av rök närvarande för att förbättra sin smak. Även om mycket få typer av biffar vanligen rökt, kan de vara läcker bereds på rätt sätt.

rökning Temperatur

När det gäller kvaliteten på den färdiga produkten, är varaktigheten av rökning mycket mindre viktig än temperaturen. Biff är bäst rökt vid en temperatur mellan 107 ° C och 121 grader C.

Storlek

Storleken på din stek avgör hur lång tid det ska laga mat. Om du tillagar en tri-tip biff, kommer det förmodligen att vara två till tre pounds. T-bone och ryggbiff nedskärningar är oftast 0,454-0,907 pund. Bestämma storleken på din del innan du fortsätter.

Tillagningstid

Som en allmän regel bör det finnas en timmes röka för varje 0,68 kilogram biff. Men eftersom rökning sker vid en mycket låg värme, lämnar köttet i en lite längre inte kommer att torka ut. Snarare kommer det att göra det mer anbud. Därför bör en tri-tip biff laga två till tre timmar. En t-bone eller ryggbiff bör rökt i en till två timmar. Om du har mer än en nedskärning av kött i rökaren kommer tillagningstiden förlängas.

klar Temperatur

Aldrig anta att ditt kött är klar bara för att du följde riktlinjerna för temperatur och tid. Kontrollera alltid kött med en termometer för att bestämma dess doneness. En sällsynt biff tillagas till 125 grader, medan en bra gjort biff tillagas till drygt 155 grader. Låt stek rök tills den når den önskade graden av doneness men ta inte bort den tills den är åtminstone 125 grader.