Kreativa idéer för Krukväxt Trellises

Kreativa idéer för Krukväxt Trellises


Även krukväxter kan ibland få besvärliga och tumla out of bounds. När detta händer, tenderar vi att börja nypa dem tillbaka, vilket är bra för många växter som blir bushier och mer attraktiv för det, men andra växter behöver bara stöd för sin kraftfulla stjälkar och vinstockar. För dem, krukväxt spaljéer är svaret.

Bamboo Canes

Ett av de enklaste ampel för krukväxter är tillverkad av små delar av bambu förankrade tillsammans med vaxad sträng. Det kan vara så enkelt som två käppar stötas in i jorden med snöre sicksack mellan dem för att stödja den växande växt, eller så genomarbetade som en solfjädersform med tvär bitar av mindre bambustavar gängade genom borrade hål i rören. Bambu har dessutom fördelen av att vara extremt stark för sin lätta vikt.

PVC-slang

För stora anläggningar med starka klättring vinrankor, bygga en stege av PVC gör en robust spaljé med potential för att läggas till eftersom fabriken utvecklas. Två rörsektioner monteras med T skarvar för att lägga till tvärstycken eller stegpinnar, och kan göras lika lång som önskas genom att helt enkelt lägga till ytterligare sektioner. (Du kan även måla PVC grön eller svart med speciellt framtagen plastfärg för att göra det mindre iögonfallande.)

återvunnet Nät

Ömtåliga klättrare kommer att få stöd från nät som sparats från påsar av lök eller andra jordbruksprodukter. Genom att skära påsarna i rektanglar, kan de träs på starka trådar skjuts i marken av potten. Det är även möjligt att skapa oansenliga netto valv eller andra former genom att trä nät längs formade trådar. Detta är en bra metod för att skapa miniatyr topiaries med små leaved ivies.

skraj stöder

Rostfritt stål eller plast köksredskap gör funky stöd för kortare, besvärliga växter. Peta besticket hanterar i jorden av krukan; göra tepees av sallad gafflar, eller träna stjälkarna genom böljande trådar av en potatis masher eller upp genom centrum spiral av en bröd deg blandningsbladet. Låter galet, men vänta tills du hör utrop av förvåning och glädje över din kreativitet.

metall Springs

En annan avgjort udda, men effektivt sätt att spaljé växter är med stora metallfjädrar. Få dem från skroten (de utgör en del av fjädringssystemet på bilar) eller demontera en gammal innerspring madrass. Ren rost bort (om du gillar det så) och måla med en metall sprayfärg. Dessa är bäst införas i mitten av potten före tillsats av anläggningen, eller innan det blir för stor.