Typer dragkedjor för Electric Light switchar

Typer dragkedjor för Electric Light switchar


Pull-kedja strömbrytare finns överallt. De är ljus i vindar och källare som slås av och på genom att dra en kedja eller sträng. Glödlampor är mest effektiva (och säkraste) när den placeras på toppen av ett rum. Detta skulle göra dem svåra att sätta på och stänga om det inte fanns några pull-kedjan lamphållare.

toggle Style

De växla stil pull kedjorna är den vanligaste. Du drar den en gång och det går på, dra dig det igen och det slocknar. För de flesta lampor är allt du behöver. Dessa är de typer av dragströmbrytare som du hittar i garderober och vissa industribyggnader. Det finns i princip tre typer av toggle-kedja dragströmbrytare: omkopplarna kan byggas in i ett uttag som glödlampan skruvas in; pull switch kan vara ett uttag som är terminalen av en elsladd (dessa en vanligt i mycket stora rum och dragkedjorna kan vara mycket kort och driva en lampa eller andra apparater. I Europa vippströmbrytare dragkedjor (med en sträng pull aldrig en kedja) är vanliga i badrum, eftersom man tror att de skyddar mot elektriska stötar när den slås på och av med våta händer.

rotator Style

Rotator stil pull kedjor gå igenom mer än två delstater. Varje drag av kedjan avancerar systemet ett steg genom en cykel av steg tills den börjar att upprepa. Denna stil används vid styrning av något som kan vara i mer än två stater (inte bara en glödlampa som endast kan vara på eller av). Som exempel kan nämnas lökar som har låg, medelhög och hög inställningar, eller ett par lampor som kan vara i fyra delstater: både utanför, en lampa på, den andra lampan på eller båda lamporna på. Roterande dragströmbrytare är också vanligt på enheter som har en fläkt och ljus tillsammans. Kontinuerliga drag cykler monterings från allting, bara ljus, bara fläkt och både ljus och fläkt. Varje steg i cykeln är faktiskt en dragning och release, annars skulle det vara till svårt att gå ett steg i taget.

andra Styles

Två andra typer av kedjan-dragströmbrytare är beröring (eller sensor) stil och kontinuerlig (eller rocker) stil, Beröringen stil rör sig från ett tillstånd till ett annat när kedjan är rörd - det behöver inte dras. Dessa fungerar som touchknapparna på hissar som inte behöver skjutas. Den kontinuerliga (rocker) stil håller lampan på så länge du drar kedjan, men ljuset slocknar så snart kedjan frigörs. Dessa är inte bara används för belysning, är de ibland används för system som måste regelbundet testas - som inbrottslarm.