Hur man gör ett rörformat klocka

Hur man gör ett rörformat klocka


När slog en klocka - i huvudsak en bit metall som består av en given tjocklek och storlek - kommer att härröra en viss frekvens. En rörformig klocka är en klocka tillverkad av ett långt cylindriskt rör och liknar ett vindspel, klockspel eller xylofon. Denna typ av klocka är vanligtvis hängde upphängd från en ände och slås med en klubba, för att göra en ton. Tillverka en rörformad klocka kräver någon gissning arbete, eftersom vibrations kvalitet ett metallrör kan påverkas av många faktorer.

Instruktioner

1 Välj vilket material för tubulär klocka. Materialet kommer att påverka ljudet och storleken på din klocka. Stål och koppar, till exempel, är båda populära material för Rörklockor. För att underlätta, välj en standardmaterial och storlek. Antingen 0,035 tum tjock kopparrör eller 0,5 tum tjock elektrisk metallrör fungerar bra.

2 Bestäm vilken noterar du vill att din klocka att spela. Detta kommer att bestämma längden på den färdiga rörformiga bell. Den nedre noten, kommer ju längre bell behöva vara. Till exempel måste en D klingande på 11,7461 Hz som görs i koppar vara 11,69 inches lång. Samma anteckning med elektrisk metallrör måste vara 11.9375 inches lång.

3 Mät och markera önskad längd på röret. Placera röret på rörkapen och göra snittet. Skär något längre än märket först. Tuning ett rörformat klocka kan vara en process av försök och misstag, och om klockan är skarp - vilket betyder att den är för kort - ingenting kan göras. Om klockan är platt - vilket betyder att det är för lång - det kan alltid skäras kortare.

4 Mät den slutliga längden av röret. Dividera antalet med 100. Multiplicera svaret med 22,5. Mät denna längd i inches från den plats som du vill vara toppen av klockan. Att hänga en rörformig klocka, måste det utskurna hålet för den hängande strängen placeras ungefär 22,5 procent av vägen från toppen av röret. Suspendering av röret från denna nod gör det möjligt för klockan att ringa utan att vibrationerna som berörs av strängen. Knyt ett snöre säkert på den här platsen.

5 Slå på planen Finder och knacka klockan lätt med en klubba när du står nära tunern. Håll strängen, inte klockan. Om klockan registrerar så platt på tunern, raka av en mycket liten bit av metall från slutet med en röravskärare. Testa igen tills tonen är perfekt på planen.

6 Borra ett hål från den ena sidan av röret men till den andra på platsen markeras som 22,5 procent ner från toppen. Ett hål borras i den här platsen kommer inte att påverka den tonala kvaliteten på klockan. Storleken på själva hålet är inte viktigt; det bör vara tillräckligt stor för att rymma strängen men inte så stor att den försvagar strukturen hos metallröret. Knyt strängen till hangaren som du vill avbryta din rörformiga klocka. Vad din klocka är upphängd är upp till dig. Om du bara göra en klocka, kanske du vill hålla klockan genom strängen med ena handen medan slående den med en klubba som hölls i den andra. Om klockan är en del av slag kit, kan du hänga den från en mikrofon stativ eller ens bygga en ram av trä att hänga den från.