Hur man tråd en ljus till en strömbrytare

Hur man tråd en ljus till en strömbrytare


Ett hushåll ljus och kopplingskrets är en av de vanligaste och grundläggande typer av krets som finns i ett hem. Kretsen fungerar som en slinga, med omkopplaren bryta eller upprättandet av anslutningen och ger ström till ljuset. Hot, neutrala och jordledningar matas från rutan breaker och används för att skapa kretsen. Även om i detta exempel omkopplaren splitsas in i den heta signal som leder till ljuset, kan den placeras på antingen den varma eller neutrala sidan, som ger samma funktion.

Instruktioner

1 Inaktivera effekt vid brytaren till kretsen som innehåller ljus och växla.

2 Identifiera strömstyrka din krets. Ledningarna och växlar du använder måste matcha den aktuella bärförmåga kretsen. En 20 amp krets kommer att använda 12 gauge ledningar och en 15 amp krets kommer att använda 14 gauge ledningar. Brytaren ska också dimensioneras för att hantera strömmen i kretsen. Hem med aluminium ledningar kräver användning av "CU-AL" rankade växlar.

3 Separera switch plattan och växla från kopplingslådan för att komma åt sina terminaler.

4 Dra svart "heta" tråd från brytströmförsörjningen till platsen för din switch. Klipp tråden och band sitt slut, och bifoga det till botten terminal strömbrytare. Göra det genom att lossa den trådklämskruven, omslags den nakna änden av tråden runt terminalen och dra åt skruven.

5 Fäst avskalade änden av en bit svart tråd till toppen terminal omkopplaren på samma sätt som i steg 4. Fäst den andra änden av denna kabel till den positiva polen av armatur.

6 Splice en tråd i den vita, neutrala linje som leder från brytaren och köra den till den negativa terminalen på armatur. Fäst den med klämskruven.

7 Anslut jord från brytaren till jordpunkten på strömbrytaren. Kör en tråd från denna jordpunkt till marken på lätta stativet och säkra på plats.

8 Sätt tillbaka brytaren och brytaren plattan och återställa strömmen till kretsen. Test för korrekt funktion. Om strömbrytaren inte fungerar korrekt, avstängning kretsen och kontrollera alla anslutningar. Om brytaren fortfarande inte fungerar efter att ha säkrat alla tråd kontakter, överväga att kontakta din lokala elektriker.