Hur man styr Lukt i en marin mulltoa

Hur man styr Lukt i en marin mulltoa


En av de största fördelarna av marina kompostering toaletter är deras produktion av betydligt mindre avloppsvatten lukt än traditionella svart vattentank baserade toalettsystem. Kompostering toaletter använder en naturlig process att använda bakterier för att bryta ned illaluktande avfall i en kompost som luktar ren smuts. Under idealiska förhållanden, marina kompostering toaletter är luktfria. Om du inte utför rätt underhållsåtgärder eller temperaturer inte är optimala, kan de bakterier som bryter ner avfallet inte göra sitt jobb och dålig lukt kan snabbt utvecklas. Några underhållsprocedurer och drifts justeringar kan få din mulltoa tillbaka i gott skick.

Instruktioner

1 Titta på toaletten för att se om det finns avfall rester fastnat på sidorna av skålen. Eftersom det inte finns något vatten i en marin kompost toalettskål, kan avfallsrester orsaka en obehaglig lukt. Torka bort rester genom att spruta en 50/50 blandning av vit vinäger och vatten i skålen. Använd en pappershandduk eller toalettpapper att skrubba envis fast-på rest bort.

2 Kontrollera ventilationssystemet och se till att det inte finns några läckor och att fläkten fungerar korrekt. Täta eventuella läckor för att förhindra lukt från att komma in resten rummet och reparera eller byta ut fläkten om det behövs.

3 Öppna kompost efterbehandling lådan och vätskor och töm dem om de är fulla.

4 Spola en kopp flytande septisk tank enzymer ner icke-elektriska marina biologiska toaletter om utomhustemperaturer regelbundet under 60F.

5 Flush 1 qt. vatten ned i toaletten om de fasta ämnena i kompostlådan är torra. Fasta ämnen i komposten lådan kan torka ut under varma vädret. De bakterier som bryter ner de fasta i kompost fungerar inte i torra förhållanden. Tillsätta vatten fuktar det fasta materialet, vilket ger goda förutsättningar för bakterier att frodas och bryta ned avfallet.

6 Lägg till kompostering mix såsom torv, icke-ceder träspån eller kokosfibrer för den marina mulltoa. Lukter kan resultera när det inte finns tillräckligt komposteringsmaterialet blandas med de fasta ämnena. Extra komposteringsmaterialet behövs särskilt i kompostering toaletter som inte separerar urin från fasta ämnen. Tillsätt 1 kopp kompostering mix till toaletten på en gång, tills fukt absorberar och lukter minskar.

7 Lägg till en msk vitt raffinerat socker eller brunt socker till vätskor tanken att minimera urinlukt.