Hur man tar bort den kompenserande drevet på en Harley-Davidson

Hur man tar bort den kompenserande drevet på en Harley-Davidson


Ligger innanför den primära växelhus av din Harley-Davidson, är kompensations drevet ansvarig för att minimera ryck av din motorcykel vid lägre hastigheter. Den fungerar tillsammans med kopplingsaggregatet och den primära kedjan att säkerställa motorcykeln fungerar smidigt. Byte av kompenserande drevet är sällsynt, eftersom det endast är nödvändigt om tänderna slits. Du kan identifiera de slitna tänderna genom ett högt ljud i den yttre primära.

Instruktioner

1 Demontera sätet genom att ta bort skruven och muttern på baksidan av sätet. Detta är bulten som ansluter sitsen bakskärmen.

2 Ta bort den magnetiska avtappningspluggen med en skiftnyckel från undersidan av yttre primär växelhus ligger på den vänstra sidan av motorcykeln. Dränera vätska i ett uppsamlingskärl.

3 Ta bort både förare och passagerare brädorna från den vänstra sidan av motorcykeln. Brädorna ansluter till motorcykeln genom ett uttag skruv med en låsbricka och platt bricka. För att ta bort, använd en 3/8-tums boll insexnyckel med förlängning. Ta bort både den övre och undre hex bultar med en skiftnyckel och uttag.

4 Ta bort växelstången från växelspaken med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort insexskruvarna från tå och häl shifter spakar med en vanlig skruvmejsel.

5 Ta bort den yttre primära växelhus genom att ta bort de 10 Allen-skruvar med en insexnyckel. Efter uttagningen ställa den yttre växelhus undan.

6 Lossa bulten som håller kedjesträckaren enheten med en standardnyckel. Sänk kedjesträckaren enheten så att justerings skon ligger plant på den inre primära växelhus.

7 Ta bort låsringen från kopplingsnavet med låsringen tång. Också ta bort dragPlatta låsmutter och justerskruven med en skiftnyckel.

8 Sätt i en primär driv låsa verktyget i tänderna hos kompenserande drevet. Vrid drevet muttern moturs med hjälp av en brytare bar och uttag. Vrid muttern tills den lossnar.

9 Sätt den primära drivspärrverktyget i tänderna på kopplingshjulet. Vrid kopplingsnavet axeln medurs med en breaker bar och uttag. Vrid muttern tills den lossnar.

10 Ta drevet locket och skjuta cam hand när du tar bort den kompenserande och kopplingsdrev nötter.

11 Ta bort kopplingen, kompenserar drev, primär kedja och axeltappen för hand. De kommer att förbli en enda enhet en gång bort.