Hur man byter delar på en Honda motorcykel

Hur man byter delar på en Honda motorcykel


Att veta hur man byta ut delar på Honda motorcykel sparar tid och kostnader för en motorcykel butik. De flesta ryttare är kapabla att upprätthålla sina cyklar genom att ersätta en sliten kedja eller gasvajern. Ersätta trasiga handspakar eller en oljekylare kräver inte en examen i motorcykel mekanik. Om du gör inre motor och transmission arbete, de enda kraven för att ersätta de flesta delar på Honda motorcykel är några grundläggande verktyg, ljusutrustning och en servicehandbok.

Instruktioner

Verktyg och utrustning

1 Få en Honda servicehandbok för året och modell av din motorcykel. De flesta handböcker har felsökning som enklare att lokalisera problem. Alla manualer Honda motorcykel tjänste ha rutiner för att ändra kopplingsplattor, ljus, filter och bromsbelägg, för att nämna några.

2 ha till hands ett urval av metriska uttag, en spärr och en socket förlängning. Inkludera ett tändstift uttag. Köpa en uppsättning av metriska nycklar som sträcker sig från 2 mm till 25 mm. Håll en uppsättning av metriska Allen skiftnycklar till hands också. Denna grundläggande uppsättning verktyg tar hand om de flesta av bultarna när du byter delar på din motorcykel.

3 Skaffa en pålitlig reparation stativ som är klassad för din motorcykel. En CB650 är mycket tyngre än en vanlig XR150. Se till att stället är relativt lätt att använda.

4 Köp en spänningsprovare och reservbatterier. Du kan kontrollera batterispänningen i mindre än en minut med en spänningsprovare. Spänningsprovare är en nödvändighet vid installation av elektriska tillbehör, såsom en tändlåset och ljus.

Ta bort delar

1 Följ anvisningarna i din Honda reparation manual vid byte delar. Se till att notera när några kablar eller kablar måste kopplas bort. Det är också bra att märka ledningar och kablar för att förhindra förvirring under monteringen. Vissa delar, såsom bakre bromspedalen, växelspaken pedal och handspakar, avlägsnas genom att lossa en komprimeringsbult med en metrisk socket eller insexnyckel. Använd en obestämd skiftnyckel för att säkerhetskopiera muttrar när du tar bort bultarna för fendrar eller en kedjeskydd.

2 Spara alla skruvar, muttrar, brickor och skruvar i en ren, glasburk som du går. Detta är lättare än att gräva igenom en burk eller titta bakom arbetsbänken när man försöker hitta en viss bult och bricka set-up.

3 Koppla bort den negativa batterikabeln innan du gör några elektriska relaterade delar fungerar. Beroende på den speciella kretsen, kan en säkringshållare och säkring kopplas in-line. Ta bort säkringen och installera det efter den elektriska delen är installerad. Anslut den negativa batterikabeln sist.

installera delar

1 Kontrollera att du har rätt del innan den ur förpackningen. De flesta delar leverantörer kommer inte att acceptera retur av en del som utan framgång monteras på en motorcykel. Den högra delen ska passa och skruva på med ett minimum av ansträngning.

2 Installera nya delar i omvänd ordning som du tog bort de gamla delarna. Oftast, ta bort sätet eller en formplåt är nödvändigt att få tillgång till förgasare och luftfilter. Bränsleledningar och kablar kopplas efter en förgasare eller en spak har installerats. Se servicemanualen. Föra anteckningar om den ordning i vilken alla delar togs bort.

3 Använd de packningar och klipp när du installerar nya delar från ett kit. Nya avgas packningar och tätningar intag är ett måste när du byter rör eller en förgasare. Med de bifogade klämmorna för ledningar och kablar garanterar dessa förbli ur farans väg.