Vad är skillnaden mellan dyckert och naglar?

Vad är skillnaden mellan dyckert och naglar?


Spiken har varit det vanliga sättet att fästa byggnadsmaterial för århundraden. Du skulle ha några problem med att identifiera en spik om du såg en. Om du behöver några spikar för ett byggprojekt, men skulle du behöva göra lite forskning. Till exempel, om du byter ut BMC i en nymålad rum, skulle du behöver veta skillnaden mellan en spik och en brad innan du gör ditt köp.

Definition

Vad är skillnaden mellan dyckert och naglar?


Dictionary.net definierar brad som en liten spik. Därför brad och klor synes vara synonyma. Ytterligare undersökningar, avslöjar emellertid att termen brad hänvisar till brad huvudet spiken. Detta är en särskild typ av spik som används i konstruktion för interiör finish arbete. Brad head naglar har en kupad huvud som penetrerar under ytan av träet, vilket lämnar ett mindre hål för att fylla. Detta ger en mjukare färdig utseende. Därför "efterbehandling spik" är en mer komplett definition av ordet brad.

överväganden

Vad är skillnaden mellan dyckert och naglar?


Enligt Rafael Garcia, en licensierad entreprenör i Florens, Oregon, naglar är de föredragna fästelement i byggandet eftersom "spikar ger, vilket gör att ramen för att röra sig med strukturen som den skiftar och lägger sig." Därför vanliga bygg naglar har en smidig kropp och inte ribbade som skruven. Det måste finnas ett visst mått av grab i spiken, men för att ta tag och dra åt materialen.

Grab Factor

Byggare måste överväga "grab faktorn" vid val av lämplig spik för byggjobb. Vissa material, som trä, greppa spiken bättre än andra. Betong kommer att bryta innan gripa tag i en jämn trehjulig spik, så byggare använder spiral naglar som tar hålla gradvis när hamras in i materialet. De flesta naglar har en smidig kropp med en plastbeläggning tillsätts för att öka grip in i träet. Liten efterbehandling naglar har samma platta huvuden som vanliga spikar. Snickare tag spiken under denna huvudet för att skydda sina fingrar under körning spiken på plats. Dessa spikar lämnar ett större hål för att fylla än Brad.

Brad Head

Vad är skillnaden mellan dyckert och naglar?


Lister och dörrkarmar är extra bitar sätts för att fylla i luckorna mellan tak och golv eller fönster och dörröppningar. Snickare fästa dem med efterbehandling naglar. Regelbundna efterbehandling naglar har samma platt huvud som andra spik. Även om huvudet är mycket liten, ändå lämnar det ett större hål för att fylla än dyckerten huvudet. Därför snickare föredrar brad huvudet för efterarbete.

Modern teknologi

Vad är skillnaden mellan dyckert och naglar?


Nageldesign har inte förändrats mycket sedan 16-talet. Även spiken har förblivit densamma, har metoder för stämpling eller driver spiken på plats ändrats på grund av den tekniska utvecklingen. Detta gäller särskilt för brad huvudet spiken. Brad huvud naglar kommer nu i bifogade rader som kan sättas in i specialdesignade häftpistoler används för att driva spikarna på plats. Inte bara detta spara tid, skyddar det också snickar fingrar och händer.