Varför är min katt väsande och morrande utan anledning?

Varför är min katt väsande och morrande utan anledning?


Katter vissla och morra när de är antingen känsla störs eller hotas av något. Det är en typ av muntlig varning att djuret avger innan det tar ytterligare åtgärder. Även om det kan visas att katter väsande och morrande på ingenting, bara katter göra detta när de känner att det finns ett problem. Så medan du kanske undrar vad som är fel eller söka efter källan till ett problem, är det viktigt att veta att dessa åtgärder kan framkallas av en mängd olika saker och är inte nödvändigtvis riktade till dig.

utanför distraktioner

Om din katt är väsande och morrande, men verkar vara stirrar ut i rymden, kontrollera om det kan se ut ett fönster på något utanför. Ofta kommer det att ha ögonen låst på fåglar, ekorrar eller något annat föremål som rör sig runt din gård som antingen intressen eller skrämmer katten. Fåglar, till exempel, är en vanlig katt byte. De väser kan vända sig till "katt prat", som enligt hemsidan CatStuff är härma en fågel kvittra för att lura den.

Det är uppriven

Katter är inte normalt uppfattas som sociala djur, åtminstone i den utsträckning som hundar är. Men katter behöver kärlek också. En anledning till varför en katt kan väsa eller morrande är att det är upprörd med sin ägare. Detta kan inträffa efter att ägaren återvänder från semester, till exempel, och katten är arg att det har lämnats ensam i huset, bortsett från någon checkar in för att mata den. Väsande och morrande kan vara djurets sätt att uttrycka sitt missnöje. I en situation som denna, kommer djuret så småningom komma runt och beter sig det normalt skulle efter det får sin punkt över.

Reaktion på Pain

Om din katt väser eller morrar när du plocka upp eller klappa den, kan det vara ett tecken på att djuret har ont. Enligt ASPCA kan smärta-inducerad aggression uppstå om katten har skadats eller lider av artrit, tandvärk eller annan allvarlig sjukdom. Katten kan även väsa eller growl när du närmar dig den, i väntan på att hanteras. Om så är fallet, ta din katt till en veterinär för att ta reda på om det finns ett fysiskt tillstånd som orsakar din katt att surra ut.

andra katter

Om du bara har fått en ny katt, får befintliga katter tar avstånd från det. Väsande och morrande är ett sätt för den befintliga katten att visa nykomlingen exakt som är boss. Detta kan eskalera bortom väsande och morrande i katt slagsmål, tills gränser fastställs. Detta kan dock väsande och morrande också riktas mot katter i flera mindre uppenbara situationer. Till exempel, om en huskatt avkänner en tillfällig katt vandrar utanför närheten, kan den reagera på liknande sätt.