Hur man rengör plack och kalcium från artärerna

Hur man rengör plack och kalcium från artärerna


Våra artärer bär blod och deras näringsämnen hela våra kroppar. Inne i blod är ämnen såsom fett, kalcium och kolesterol, som utgör plack. Plack fastnar på väggarna i våra artärer och orsakar ett tillstånd som kallas åderförkalkning, som är en förträngning eller igensättning av artärer. Vissa aktiviteter som att äta rätt, regelbunden motion och tar mediciner kan hjälpa till att rensa plack och kalcium från artärväggarna.

Instruktioner

1 Ät en kost rik på frukt och grönsaker och omega 3-fettsyror. Omega 3-fettsyror finns i fisk som tonfisk och lax. Begränsa eller undvika trans-fet eller mättade fetter såsom stekt mat.

2 Motion dagligen under minst 20 till 30 minuter. Ta trapporna istället för hissen, gå på raster på jobbet eller göra gården eller trädgårdsarbete kan alla lägga till upp till din dagliga motion regim utan att behöva avsätta en separat övning rutin.

3 Sluta röka. Rökning bidrar till överskott plack i blodkärlen, vilket kan leda till tilltäppta artärer.

4 Sänk din stressnivå. Stress kan bidra till högre nivåer av plack och kalcium i artärerna. Lyssna på avslappningsband, ta lugna promenader, sitta på din veranda och njuta av naturen, ta upp en ny hobby som att ta hand om inomhus blommor, stickning eller läsa en rolig bok.

5 Ta några mediciner din läkare rekommenderar att avlägsna överskott plack och kalcium från dina artärer. Cholesterolmedications kan vända LDL, eller det onda kolesterolet, som byggs upp i dina artärer. Högt blodtryck mediciner kan också bidra till att minska fettuppbyggnad på kärlväggarna.

6 Tala med din läkare om en angioplastik om din läkare rekommenderar proceduren att hjälpa till med blockering från plack och kalkavlagringar. En angioplastik involverar en tunn slang in i blockerade artärer med en viralopp genom röret och en tömd ballong fäst vid änden av tråden. Ballongen blåses vid området för blockeringen, klämma de fetthaltiga avlagringar mot artärväggen, och en stent placeras på plats för att hålla artären öppen.