Välvt Vs. takhöjden

Välvt Vs. takhöjden


Även om liknande i känslan av rymd de ger, katedralen och välvda tak är faktiskt ganska annorlunda i struktur och utseende. Båda stilar erbjuder en dramatisk arkitektonisk effekt och göra rum verkar större än de är.

Välvt Vs. takhöjden

Historia

Takhöjden har varit populär sedan medeltiden. Katedralen kyrkor är så mycket en del av historien som många människor i dag hänvisa till någon högt tak område som liknar en i en kyrka som en katedral tak. Tekniskt, varvid en kyrka officiellt betecknas som en katedral har ingenting att göra med dess tak eller arkitektur. Enligt den katolska encyklopedin, är en katedral chefs kyrka ett stift, där biskopen har sitt säte, eller tron. Baserat på den gamla romerska basilikan, arkitekturen av de tidigaste medeltida kristna katedraler var romansk stil och senare som byggdes i gotisk stil. Dessa dramatiska strukturer införlivas ofta takhöjden, genomarbetade arkitektoniska detaljer och fantastiska konstverk. Ordet katedralen härstammar från det grekiska ordet kathedran och latinska cathedra, vilket innebär att tron ​​eller förhöjd sits. Välvt betyder "byggt i form av ett valv" eller "välvd."

välvt tak

I ett rum med ett välvt tak, kommer en vägg i rummet vara längre än den motstående väggen. Taket lutar mot den nedre väggen. Det välvda taket är billigare att bygga än katedralen taket, samtidigt skapar en känsla av rymd.

Cathedral Tak

Mittpunkten av katedralen taket är högre än väggarna. Det är en hög sluttande tak fäst direkt till takstolarna. Domkyrkan taket stiger till toppen av huset. Även om de är dramatiska och vackra, takhöjden har sina nackdelar. Höjden gör det svårt att måla taket eller byta lampor. Den extra luftrum ökar uppvärmnings- och nedkylningskostnader. Lägga till en katedral tak till ett befintligt hem innebär mer arbete och mer kostnader än att lägga ett välvt tak.

Lägga till en välvt eller Cathedral tak

En erfaren snickare kan oftast lägga ett välvt tak eller en katedral tak till ett befintligt hem, även om rummet har en platt tak. För att lägga till en katedral tak, takstolarna måste vara tillräckligt bred (ca 12 inches) för att möjliggöra ordentlig ventilation och isolering. Om de är alltför tunn, kommer du inte att kunna isolera huset. Om du fylla luckorna med isolering, kommer det inte att finnas tillräcklig ventilation.

Strukturomvandlingen Krav

Omfattande modifieringar kommer att kräva en särskild bygglov. Taksparrarna är en viktig strukturellt stöd för ditt hem. Innan du gör några strukturella förändringar, rådfråga en byggnadsingenjör eller arkitekt.