Tank Villkor för afrikanska ciklider

Tank Villkor för afrikanska ciklider


Många arter av afrikanska ciklid lever de olika vattenförekomster i Afrika. Inrätta ett akvarium som speglar dessa livsmiljöer kommer att främja god hälsa och naturliga beteende i din afrikanska ciklider.

Typer av afrikansk ciklid

Afrikanska ciklider finns i en mängd olika storlekar och färger. Populära sorter är cikliderna sjöar Malawi, Victoria och Tanganyika, liksom floden bostad Pelvicachromis släkte.

tank~~POS=TRUNC

Den ideala tank storlek beror på vuxenstorlek av arten och aggression din fisk. För de flesta afrikanska ciklider, 55 liter är en bra utgångspunkt storlek.

Vattentemperatur

En vattentemperatur intervallet 24,4 till 26,7 grader Celsius passar många arter av afrikanska ciklid.

Hårdhet och pH

För de flesta arter av afrikanska ciklid bör vattnet i akvariet vara svårt att mycket hårt och bör ha ett pH av minst 7,2.

tank Dekorationer

Sprickdalssjö arter kräver stenar med många hudar. Andra arter, såsom palettciklid föredrar en planterad tank med mörka grottor för lek.

Varning

Det finns bokstavligen hundratals arter av afrikanska ciklid tillgängliga för akvaristen. För att ge för välfärd för de arter du hålla, alltid forskning de särskilda krav och beteenden hos din valda arter innan du köper.