Shotgun Shooting Tekniker för Fasaner

Shotgun Shooting Tekniker för Fasaner


Den kinesiska fasan är bland de mest populära av de höglänta fjädervilt. De ving skytte tekniker som används för jakt fasaner är i huvudsak desamma som de som används för jakt något annat spel fågel.

Försäsong loadout

Använd en 12, 20 eller 28 gauge hagelgevär - laddad med nr 5 skott - tidigt på säsongen. Fåglarna är inte lika nervös som senare under säsongen, och typiskt tillåter jägaren och hundar att närma innan de flush. Använd en modifierad eller förbättrad cylinder choke; Dessa reaktorer är idealiska för Posas skytte.

Sent på säsongen loadout

Fasaner är mer skygg - och spola på större avstånd - som jaktsäsongen går mot sitt slut; fåglarna flyger ofta stort i ett antal riktningar. Jakt under dessa förhållanden kräver en kombination av en tät choke mönster i kombination med överlägsen knock-down makt. Använd en 12 gauge hagelgevär med en modifierad eller full choke. Använd nr 4 eller nr 5 magnum laster.

Ledande Skottet

Spåra fasan med den främre syn eller sträng av ditt hagelgevär som fågeln flyger. Håll pärlan precis framför flygbanan av fågeln som du pull the trigger. Detta kallas "ledande skottet", och är en viktig teknik i skytte rörliga mål. Den erforderliga graden av bly beror på avståndet till målet. Bly skott längre fram av fågeln på längre avstånd.

bestämning Distans

Bestämma avståndet av fågeln med hjälp av främre syn eller sträng av ditt hagelgevär. Bly målet endast något Om främre siktet verkar vara ungefär samma storlek fågelns huvud. Leda målet dubbelt så mycket Om vulsten verkar vara av samma storlek som hela fågel. Bly skott avsevärt framåt om pärlan är större än fågeln.

Fasan Flyg Mönster

Fasaner är snabba flygblad, och har några av de mest knepiga flygmönster något spel fågel. Fasaner vänder sig ofta mot vinden för att få en snabb höjd. En annan vanlig fasan taktik är att flyga i en rak flygbana innan rusa plötsligt åt sidan. Denna taktik identifieras av en liten mager som fågeln flyger.