Hur att rengöra med Dettol

Hur att rengöra med Dettol


Dettol är varumärket av en flytande desinfektionsmedel produkt med många rengöringsapplikationer. Dess antibakteriella egenskaper gör det till ett populärt val för samtidig rengöring och desinficering kök, badrum och spädbarn föremål, bland många andra möjliga användningsområden. Dettol gör en rad rengöringsprodukter inklusive våtservetter och sprayer, men dessa instruktioner gäller för vanlig flytande desinfektionsmedel. Läs alltid de anvisningar och riktlinjer på förpackningen för särskilda riktlinjer.

Instruktioner

Hur man rena golv med Dettol

1 Del fylla en hink med hand varmt vatten och tillsätt ungefär en halv kopp Dettol per liter vatten. För att maximera produktens desinficerande egenskaper, lägga till minst lika mycket Dettol vattnet som rekommenderas på etiketten. Du kan lägga till mer än rekommenderat om du vill, så Dettol är säkert att använda outspädd på golv och ytor.

2 Sänk din mopp i Dettol-vattenlösning och pressa ut överflödig vätska.

3 Fyll moppen med rengöringslösning regelbundet som du tvätta ditt golv genom att sänka den i vätskan och pressa ut överskottet.

4 Om din hink vatten börjar se mycket smutsiga innan du är klar med moppning, häll ut den och fylla på med nytt, rent vatten och mer Dettol. Det finns ingen anledning att skölja golvet; bara låta det torka naturligt.

Hur att rengöra ytor med Dettol

En del fylla din diskbänk eller en bassäng med hand varmt vatten och tillsätt 1 till 2 koppar Dettol vätska. Swish vattnet runt för att blanda Dettol och vatten. Du kommer att se en vit, oljig substans eftersom en del av ingredienserna i Dettol är inte lösliga, men det påverkar inte rengöringseffekt.

2 Blöt din trasa (svamp eller scourer) i Dettol-vattenlösning och pressa ut det mesta av vätskan så att det är fuktig men inte mättade.

3 Scrub ytorna över med fuktig trasa. Skölj det ofta i Dettol-vatten under rengöringen.

4 Applicera outspädd Dettol till tyg och skrubba eventuella svåra fläckar eller märken som finns kvar på dina ytor.

Hur man rengör Spädbarn 'Artiklar med Dettol

1 Applicera outspädd Dettol till en ren trasa eller svamp och torka din barnstol efter varje måltid.

2 Använd outspädd Dettol att rengöra förändrade mattor, pottor, leksaker och andra hårda ytor som ditt barn kan komma i kontakt med. Det är säkert för ytor rengöras med Dettol att komma i kontakt med barn hud eftersom den innehåller ingen blekmedel.

3 Sterilisera nappflaskor och nappar genom att tvätta dem noggrant i en lösning av hand varmvatten med Dettol (åtminstone en halv kopp per gallon - kontrollera instruktionerna på flaskan). Skölj dem med rent, kallt vatten, sedan dränka objekten i kokande vatten i minst fem minuter.