Hur avkoda Toyota VIN siffror

Hur avkoda Toyota VIN siffror


Varje fordon som tillverkats från 1981 har vidare en unik Vehicle Identification Number att när avkodas, beskriver fordonet när det gäller tillverkare, platsen för tillverkningen, märke och modell, och tillverkningsnummer. Fordon byggda före 1981 kan ha 11 till 17 tecken i deras VIN. Alla Toyotas kommer att dela några VIN siffror, men ingen är identiska.

Instruktioner

1 Hitta VIN på fordonet. Söker VIN är stämplat på fordonets är mer exakt än att ta VIN från registreringsbevis som det finns en liten chans vins kanske inte stämmer överens i fall av bedrägeri. VIN kan hittas på framsidan av motorblocket, nära spolarbehållaren, på förarsidan dörrposten, inne i förardörrposten, enligt reservdäck eller vid en bakre hjulhus.

2 Titta på det första tecknet i VIN. Detta hänför sig till tillverkningsland. För USA, kommer detta tecken att vara en 1, 4 eller 5, och för Japan, kommer detta att vara en J.

3 Se till att andra tecknet är en T, för Toyota. Om det andra tecknet är inte en T, kan du ha miss ett annat fordon kodningssystem finns på fordonet för en VIN, eller din bil är inte en Toyota.

4 Behandla de kommande fem tecken som ett avsnitt. I det här avsnittet betecknar fordons detaljer som serie, kroppstyp, motor, återhållsamhet och linje, men tecknen kanske inte i denna ordning.

5 Behandla nästa tecken i isolering. Denna karaktär kommer att vara ett tal från noll till nio eller ett X. Detta är en kontrollsiffra som används för att förhindra fordon bedrägeri. Den beräknas med hjälp av numeriska värden från de andra karaktärerna i VIN.

6 Ta reda på året bilen tillverkades genom att titta på den tionde karaktär VIN. Detta kan vara en bokstav eller en siffra. Sekvensen börjar med ett A för 1980 år och slutar på en Y för år 2000. För 2001 är tecknet 1 och framåt, fram till 2010, då alfabetet börjar igen med en A. Bokstäverna I, Q och O är som inte används i VINS eftersom de är lätt misstas för andra tecken.

7 Ta reda på vilken anläggning fordonet byggdes genom att titta på tecknet i position 11. Till exempel, C står för Ontario, Kanada anläggningen, U står för Georgetown, Kentucky och Z står för Fremont, Kalifornien.

8 Behandla sista tecknen som en sektion. Dessa sex tecken representerar produktionssekvensen av fordonet som det gjordes i anläggningen. Detta avsnitt kommer att vara unik för just denna bil.

9 Mata in VIN i en online-avkodare såsom Motoverse att få en detaljerad resultat av vad alla tecken betyder för just din Toyota.