Hur man installerar marmor kakel på en spis Surround

Hur man installerar marmor kakel på en spis Surround


Eldstäder ses ofta som en visuell stapelvara i ett hem och en nyckelfaktor i hela inredningen i ett rum. På grund av sin natur, är det vanligaste materialet installeras runt en eldstad någon form av sten. Marmor har en lång tradition inom inredning och konstruktion, och det är ofta används i spisen design och inredning samt. Om du vill lägga till några elegans och en viss sofistikerad touch till ditt hem, kanske du vill veta hur man installerar marmor kakel på din eldstad surround.

Instruktioner

1 Förbered omgivande område i din eldstad för installation av marmor kakel. Om du vill ta bort alla golv som omger eldstaden. I så fall, använd en kofot, en mejsel eller liknande verktyg för att ta bort eventuella trä- eller klinkergolv och skala den hela vägen till undergolvet. Oavsett vilken yta som du vill använda som bas för din marmor kakel, oavsett om det är ett befintligt golv eller undergolvet nedanför, se till att det är helt plant och stadigt.

2 Förbered marmor kakel för det slutliga omhändertagandet runt eldstaden. Placera brickor runt i exakt mönster du vill och markera brickorna du måste klippa.

3 Använd en bricka fräs eller en hyrd våt såg att skära brickor du markerat. Skär dem precis som du markerade linjen, efter det exakt och se till att det är helt rak. Observera att vissa typer av kakel fräsar har en möjlighet att avrundning kanterna av skurna plattor.

4 Gör en mortel blandning enligt anvisningarna på förpackningen och se till att röra om ordentligt. Bryta några klumpar i blandningen och göra massan homogen och slät.

5 Applicera mortel med en vanlig murslev eller en kvadrat tandspackel. Utgå från den ena änden av den öppna spisen som omger och se till att endast omfatta en liten del av hela ytan på en gång.

6 Placera marmor kakel på morteln, en efter en, efter mönstret och design som du vill. Inkludera plastdistanser mellan varje platta och se till att varje bricka är helt horisontellt med hjälp av en nivå. Upprepa tills alla marmor plattor installeras runt eldstaden. Låt hela spisen omgivande torr ostört i minst 24 timmar innan du går till nästa steg.

7 Ta bort plastdistanser mellan marmorplattor. Observera att vissa plattor har speciella kanter som tillåter dem att läggas utan distansorganen och således utan injekteringsbruk samt. Om så är fallet med din eldstad omgivande, är detta slutet av installationen.

8 Applicera injekteringsbruk i utrymmena mellan genom att använda en injekteringsbruk applikator. Avlägsna överflödigt fogmassa från ytan av plattorna med en fuktig svamp. Som med murbruk, låt murbruket för att torka och härda också, enligt tillverkarens instruktioner.

9 Tvätta hela ytan runt eldstaden ordentligt med varmt vatten och en rengöringslösning och sedan låta dem torka. Efter hela surround är torr och ren, kontrollera slutresultatet och design.