Hur Carve Med en adze

Hur Carve Med en adze


En adze är en carving verktyg som används mest för urholkning trä. Skål beslutsfattare, kanot bryggare och snickare som arbetar med grov huggen timmer alla använder adze att uppnå sina färdiga produkter. Den adze effektivt avlägsnar trä och precision och hastighet kan uppnås med rätt teknik och praxis. Lär dig att skära med en adze genom att urholka en bit av trä som har delats på mitten. Den slutliga produkten kan användas som en rustik fågel bad.

Instruktioner

1 Placera bit av trä med den rundade sidan uppåt i bänken skruvstäd. Centrera litet block av trä på bit. Skruva blocket till bit.

2 Fäst blocket i ett skruvstäd. Den platta inne hälften av bit bör vara upprätt. Detta kommer att hålla bit på plats medan du mejsla ut insidan.

3 Rita en oval form på ytan av stycket. Detta kommer att vara konturerna för huggen fördjupningen som du kommer att göra.

4 Håll adze i handen och slå trä med en mjuk rörelse. Några experiment kommer att bli nödvändigt att förstå den vinkel som krävs för att ta bort träet i små spån. Ta bort tunna spån i motsats till stora chips åt gången.

5 Carve från ytterkanten mot mitten, med tunna spån tills fördjupningen är huggen till din belåtenhet. Öva med olika tjocklekar av trä för att träna din handled och underarm rörelse för att göra exakta snitt. Praxis och tid kommer att resultera i mer färdighet.

6 Lossa bänken vice och ta bort blocket och bit. Skruva skruvarna i blocket och ta bort blocket från bit.