Saker du kan göra av koks burkar

Saker du kan göra av koks burkar


Coke, eller Coca-Cola, kan burkar användas för att göra alla möjliga saker. Burkarna är tunna nog att skära med sax och nyttoknivar kan hittas mest överallt och de flesta projekt kan göras gratis eller nästan gratis. Bäst av allt, återanvända Coke burkar är ett bra sätt att skapa återvunnet konst. Var noga med att använda försiktig vid sågning burkarna, men eftersom de skurna kanterna kan vara ganska skarp. Om crafting med barn, bör en vuxen alltid göra skärande bearbetning.

blomma smycken

En blomma brosch, hängande eller charm kan göras från Coke burkar i bara några få steg. Först rita en enkel blomma form på ett index kort. Klipp ut med sax. Skär av toppen på Coke kan med en mattkniv iklädd kraftiga arbetshandskar. Sedan skära rakt ner en sida av burken. Skär botten av. Plattar ut metallen. Spåra blomman på metallen med en permanent markör och skär formen ut med sax. Curl blomblad med en penna eller plugg. Peta små hål i mitten av blomman med ett stift och sträng på vissa pärlor med en liten farkost tråd. Fäst ett stift underlag med starkt lim som E6000, om så önskas. Eller peta ett hål och använda blomman som en charm eller på något annat sätt du vill. Du kan lagret blommor i många storlekar tillsammans, fästa dem med tråd och pärlor genom ett hål i mitten, för en intressant variation.

Koks Star Christmas Lights

Custom jul eller part ljus kan göras av Coke burkar. Skars ut och platta till burkens metall enligt ovan. Rita stjärnor av minst 1,5 inches på ett indexkort och spåra dem på metall med en markör. Klipp ut stjärnorna. Använd ett hålslag i mitten av metall stjärnor. Skjut varje stjärna hål över en miniatyr ljus på en sträng av part ljus. För en variation, prova vända några stjärnor silver-sida framåt. Curl kanterna av stjärnorna för extra stil.

Luminaria

Koks burkar kan göras till kinesisk stil lyktor. Mark linjer en tum från botten och en tum från toppen av burken hela vägen runt, med hjälp av en icke-permanent markör eller tejp. Vertikalt skär skåror i burken med skalpell 1/2 till 3/4 av en tum ifrån varandra, mellan de övre och nedre raderna. Skär längst ner på två intilliggande remsor, sedan dra dessa remsor försiktigt bort från kroppen av burken. Sätt ena änden av en penna och böjer försiktigt alla remsor utåt i mitten, så burken får en lykta form. Sätt en värmeljus ljus i burken botten, sedan böja de två flikremsor på plats.