Hur konvertera en adresslista till kml

Hur konvertera en adresslista till kml


KML är det ursprungliga datafil format som används av Google Earth. KML är en ganska komplex XML-format och det är inte lätt att helt enkelt skapa en KML-fil från början, speciellt om du börjar med en lista över gatuadresser. Det är mycket enklare att använda ett automatiserat skript för att konvertera dessa adresser till en KML-format som kan importeras till Google Earth. Från denna punkt kan du lägga till ikoner eller använda kartan du har skapat i en presentation eller skicka till vänner och familj.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera KML Geocode verktyget från nedladdningslänken i avsnittet Resurser i den här artikeln. Geokodning är processen att omvandla adresser i latitud och longitud data som behövs av Google Earth. Detta verktyg ger den här tjänsten.

2 Konvertera din lista med adresser till ett Excel-ark om den inte redan är i det formatet. Den första kolumnen ska vara en beskrivning av data. Till exempel den första cellen är Gatuadress, då City, då staten sedan postnummer. Då varje cell ska fyllas i med din adresslistan. Spara adresslistan i Excel XLS format. Det är viktigt att använda xls, vilket innebär välj "Spara som" i Excel och se till att du sparar som filtyp "Excel 97-2003 arbetsbok (* .xls)."

3 Starta KMLGeogode.exe filen och klicka på knappen "Välj Input File". En standard filnavigering dialog visas. Längst ned bredvid filnamnet textrutan är en rullgardinsmenyn filter. Välj "Excel-filer (* .xls)." Navigera till din adresslista från steg 2 och klicka på "Öppna". Du kommer att se dina data visas i datafönstret som ett exempel på hur verktyget parsadresslistan. Om det finns några fel i uppgifterna, gå tillbaka till steg 2, korrigera dem, och starta steg 3.

4 Välj rullgardinsmenyerna bredvid vart och ett av valen i "Ange datafält" att tala om för verktyget vilken kolumn tillhörande data är i. Till exempel, om din första kolumnen är ett nummer eller någon annan information, i Gatuadress rullgardinsmenyn kommer du att klicka på kolumnnamn som innehåller adressuppgifter gatu i filen. Gör samma sak för varje fält. Om inga data finns för ett fält, lämnar default "None" markerat.

5 Klicka på "Set utfilnamet" knappen och välj en plats och ett namn för KML-filen ska sparas.

6 Klicka på "Process" knappen längst ner när du har valt din utfilnamet och plats. Verktyget kommer att presentera dig med ett fönster som talar om hur många adresser det slutförts. Klicka på "OK" och verktyget kommer att avslutas.

7 Starta Google Earth, klicka på "File" i toppmenyn och välj "Öppna". Navigera till KML-filen du skapade i steg 6 och klicka på "Öppna." Du kommer att se adressen visas som tryck stiften på Google Earth.