Hur man bygger Jord & Sun modeller för barn

Hur man bygger Jord & Sun modeller för barn


Att göra en modell av solen och jorden är ett utmärkt sätt att hjälpa barn att förstå vikten av solen och hur det påverkar jordens miljö. Du kan köpa planet modellering kit och anpassa modellerna själv på en vetenskap butik eller leksaksaffär. Dock kan dessa kit bli mycket dyrt. Lyckligtvis kan du göra dina egna modeller av jorden och solen med överkomliga objekt som du kan köpa på en konsthantverk butik.

Instruktioner

jord modell

1 Skriv ut en platt karta över jorden i svartvitt. Klipp ut kontinenter noggrant.

2 Limma de utskurna kontinenter till en av skumkulor. Applicera lim på baksidan av utskärningar och tryck försiktigt mot polystyrenskum. Oroa dig inte om det finns rynkor. Rynkorna kommer att se ut bergskammar när du målar dem senare. Hitta en 3D-vy av jorden för att hjälpa dig att veta var man ska placera kontinenten utskärningar.

3 Skapa landmassan och hav. Måla kontinenten utskärningar använder brun akryl hantverk färg. Låta bollen torka i en timme. Tillämpa grön akrylfärg till vissa delar av kontinent att skapa bördiga gröna jordar. Undvik att måla Antarktis grönt eftersom denna kontinent är någon isiga kontinenten. Måla resten av skum boll med blå akryl hantverk färg för att göra haven.

sön-modellen

1 Måla hela andra skum boll med gul akrylfärg. Ställ åt sidan för att torka i en timme.

2 Häll vissa orange akrylfärg i en tallrik. Doppa en svamp i färgen och Dap det hela polystyrenskum världen för att skapa virvlar och ränder. Dessa kommer att vara solstormar.

3 Strö massor av apelsin glitter hela solen modell medan färgen fortfarande är våt. Detta kommer att skapa blanka solfläckar.