Huskurer för vårtor på fötter

Huskurer för vårtor på fötter


Vårtor, känd medicinskt som "verruca," är en godartad hud tillväxt som orsakas av ett virus - typiskt HPV eller humant papillomvirus. De kan förekomma mest överallt på kroppen, inklusive fötterna. När på fötterna, kallas de plantar vårtor. De flesta vårtor är inte smärtsamt; men när de inträffar på fötter nedanför punkter tryck, kan de orsaka obehag. Även om det är viktigt att kontrollera med din läkare först innan du försöker dessa metoder, det finns flera hem rättsmedel för vårtor på fötter som har rapporterats att hjälpa till att eliminera vårtor.

Silvertejp

Den silvertejp metod för att avlägsna vårtor, inklusive vårtor på fötter, har rapporterats att arbeta mot vårtvirus. Du måste helt täcka vårta med tejp, som är en icke-porös tejp. Medicinsk eller förbandstejp kan användas som ett substitut för tejp så länge det är icke-porös. Bandet ska sitta på vårtan så att lite eller ingen luft kommer till vårta. Även bandet kan bytas ut vid behov, bör tejpen lämnas kvar på hela tiden under 3 till 4 veckor.

C-vitamin

Med hjälp av ett recept på C-vitamin tabletter som har blivit krossade blandas med vatten för att bilda en pasta har rapporterats att hjälpa vissa människor att ta bort vårtor på fötter. Applicera pastan på vårtan och täck med ett bandage. Detta förband bör bytas dagligen tills vårtan är borta. Varför fungerar det? Man tror att askorbinsyra i C-vitamin kan döda viruset som producerar vårtan. Var noga med att täcka vårta bara och inte den omgivande huden; syror i C-vitamin kan irritera huden.

Ricinolja

Tillämpa en pasta av en del bakpulver med en del ricinolja har rapporterats vara en framgångsrik hem botemedel mot vårtor på fötter. Denna metod är lite mer tidskrävande, eftersom det kräver att du tillämpa blandningen två gånger per dag under ett bandage.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger metod kräver att du tillämpa icke-utspädd äppelcidervinäger till en bomullstuss. Tejpa fuktad bomullstuss över vårtan med medicinsk tejp eller ett bandage. Applicera ett nytt förband dagligen tills vårtan är borta.