Hur man reparerar en Peavey Express 112

Hur man reparerar en Peavey Express 112


Peavey Express 112 är en solid-state combo förstärkare. Express 112 har en enda 12-tums högtalare, två kanaler och två ingångar. Det är inte längre tillverkas. Express 112 var en del av Peaveys Transtube utbud av förstärkare som används företagets egenutvecklade kretsar. Transtube kretsen designades så att transistorerna skulle efterlikna ljudet av vakuumrör. Eftersom den använder transistorer i stället för rör, kräver denna amp mindre löpande underhåll än en rörförstärkare.

Instruktioner

1 Anslut en helt ny gitarr kabel. En defekt gitarr kabel kan ofta få det att låta som din förstärkare är bruten. Knastrar, resterande hum och surrande är alla vanliga symptom på en skadad förstärkare som också kan orsakas av en felaktig kabel. Använd en helt ny kabel för att eliminera detta. Det är normalt för denna förstärkare för att avge låg hum nivå mellan frekvenserna 20 Hz till 20 kHz.

2 Felsökning förstärkaren. Vrid volymen ringa ner till noll och uppstart förstärkaren. Om förstärkaren inte starta upp ordentligt, det finns ett problem i kraftsektionen. En röd kontrollampa tänds om effektdelen fungerar. Effektdelen av Express 112 har en effekt på 65 watt, så var försiktig när de inspekterar den. Om det slås på men du kan inte få något ljud, det finns ett problem i antingen förförstärkare sektionen eller högtalaren.

3 Inspektera inredningen. Skruva den bakre panelen för att exponera preamp och effektförstärkaren. Skjut preamp chassit mot dig och smälta kabelanslutning med en lödkolv. Ställ preamp chassi åt sidan. Håll utkik efter uppenbara tecken på skador såsom lösa sladdar och säkringar. Byt ut säkringar som har en brun missfärgning.

4 Skruva av toppen av chassit för att exponera kretskortet. Kontrollera kretskort med en voltmeter. Placera de två utsprången hos voltmeter mellan transistorn närmast ingångsterminalen och nästa närmaste resistor. Om det finns en nolla att läsa det innebär att det inte finns någon ström i den del av kretskortet. Detta är ett symptom på en kortsluten transistor. Ta bort transistorn genom smältning av lödanslutning på undersidan av det tryckta kretskortet. Byt ut transistor med en likadan.

5 Rengör potentiometrar. En vanlig källa till problem i någon typ av förstärkare är damm och smuts ansamling bakom rattarna. Potentiometrarna bildar det inre del av varje urtavla, de styr strömflödet. Spraya en plast-säker kontakt renare på till potentiometer och vrid ratten helt till vänster och höger.

6 Inspektera högtalare för revor. Shine en ficklampa på högtalaren från framsidan av förstärkaren. Detta kommer att utsätta spruckit. En slet högtalare kommer att skapa en flaxande ljud som normalt sker vid medelhög till hög volym. Byt ut högtalaren om den slits.

7 Sätt tillbaka kretskortet till förstärkaren chassit. Skruva chassi locket stängt och skjut den tillbaka in i förstärkaren. Anslut trådarna med din lödkolv.