Hur man gör en modell Adobe House

Hur man gör en modell Adobe House


Adobe hus, eller pueblo, var det primära bostad i Pueblo indianerna i sydvästra USA. Dessa gamla strukturer gjordes från de mest lättillgängliga byggmaterial i det varma, torra delen av landet --- lera och halm. Några av dessa lerhus fortfarande står stark i Arizona öknen, ett bevis på deras utmärkta konstruktion och hållbarhet. Du kan göra en modell av en av dessa historiska byggnader från samma material som originalen.

Instruktioner

1 Mosa lera och halm noggrant så att halmen mycket jämnt blandas in i leran och knappt synlig.

2 Rulla lera ut till ungefär en halv tum tjock. Skära fyra väggar ut av leran. Du är fri att bestämma storleken på Adobe hus. Du kan göra fyra väggar var 4 av 6 inches lång. Eller så kan du göra två väggar 4 av 6 inches och två 4 av 8 inches. Använd din kreativitet, men tänk på att göra fyra väggar samma höjd. Du kommer att ha lera kvar att göra taket och andra delar.

3 Använd tandad kniv, skär ut flera en-tums fyrkantiga fönster från dina väggar. Du kan ha två fönster på varje vägg eller lämna några väggar utan fönster. Dessutom skär två av en tum vertikal rektangel av en vägg som en ytterdörr.

4 Stå fyra väggar upp mot varandra i en låda form för att bilda den centrala strukturen i huset. Vidhäfta väggarna genom att trycka kanterna på väggarna tillsammans ordentligt. Använd extra lera att pressa och släta över sömmarna där väggarna ansluter till att strukturen mycket stel och jämn.

5 Skär en plan kvadrat tak av den återstående leran. Detta torg (eller rektangel) kommer att gå på toppen av huset och borde passa dimensionerna av högst upp i huset. Bifoga tak pjäs till huset och följa det ordentligt.

6 Placera Adobe hus i ugnen och grädda i 648 grader C tills den är helt torkat. Du kan också baka i ett bostadsområde ugn, men det skulle ta flera timmar på grund av den lägre maxtemperatur (mellan 450-500) av de flesta hem ugnar.