Hur man hittills Antik Chimney Pots

Hur man hittills Antik Chimney Pots


Skorsten krukor har varit populärt i USA sedan 19-talet och även om ingen längre en väsentlig arkitektoniskt inslag, fortsätter de att vara en önskvärd utformning Förutom många hus. Det kan vara svårt dejting antika skorstens krukor som det finns lite information finns på dem. Enligt Gordon Bock i gamla hus Journal "studenter och konservatorer av dessa fantasifulla funktioner kommer att bli svårt att hitta en uppsjö av historisk bakgrund om dem." Tack vare en särskild del, men du kan hitta information som hjälper dig att skapa ett ungefärligt datum och tid.

Instruktioner

1 Identifiera form och design av din antika skorsten potten. Utformningen av tidiga engelska krukor var lika viktigt som deras funktion - att öka förslaget upp skorstenen, teckning sot, rök och rök ut ur huset. När över Atlanten skorstens krukor antogs som en viktig stil inslag i många amerikanska hem. Kallad nygotik perioden (mitten av 1800-talet), The Chimney Pot design av denna tid var särskilt populära. Macclesfield Landstinget i norra England ingår skisser av skorstenen krukor är typiska för varje århundrade på cheshireeast.gov.uk. Eftersom många skorstens krukor tros ha sitt ursprung i England, kom sedan till USA i mitten av 1800-talet, engelska mönster ger tillförlitlig dejting information. Som sådan, kan skisser ger en bra match till din egen antika skorsten potten.

2 Studie Andrew J. Downing 19th century expertis. En av USA: s första berömda arkitektoniska design talang, hans passion för skorstens krukor cementerade sin popularitet och önskvärda. Han innehåller uppgifter om deras funktion, stil och specifika mönster i hans 1842 bok "Cottage Bostäder," och hans namn är fortfarande synonymt med skorstens krukor än i dag. Under nygotiska perioden polygonal stil var en gynnas av Downing och ett bra exempel på en skorstenspipa med anor från 1840-talet. Matcha stilen perioden på detta sätt kan hjälpa dig att hitta ett datum.

3 Besök amerikanska special skorsten potten butiker, antingen online eller i person. De människor som kör dessa är i allmänhet experter inom hela området, inklusive antika och reproduktion. The Chimney Pot Shoppe, till exempel, har massor av värdefull information på nätet som kan hjälpa dig att skapa ett datum. Det finns fotografier, historiska förklaringar till och med instruktioner om hur man passar dem. Engelska Antique Imports i North Carolina erbjuder också expertråd om antika skorstens krukor och deras webbplats innehåller bilder av original krukor företaget har bärgats direkt från England (se referenser 3).