Hur man beräknar Betong för kolumner

Hur man beräknar Betong för kolumner


Om du funderar på att lägga till en elegant touch till utsidan av ditt hem, leta efter något annat än att lägga till kolumner. Kolumner är ett utmärkt sätt att lägga till ditt hus utan att spendera alltför mycket tid eller pengar på ett projekt. De kan anpassas som du vill, och kommer att göra något hus ser nytt och intressant. Lär dig att räkna ut hur mycket betong du behöver för att bygga egna kolumner.

Instruktioner

Hur man beräknar Betong för kolumner

1 Bryt den kolumn som du vill bygga till former. Till exempel kan det hela vara ett lång cylinder, eller det kan vara en cylinder med en rektangel på toppen för taket att vila mot. Bestämma de mätningar av var och en av dessa former i höjd, bredd och längd.

2 Beräkna volymen för varje form. En cylinder, en av de vanligaste formerna för en betongpelare, använder formeln "pi * radie ^ 2 * höjd". Detta innebär att ta numret pi, multiplicera det med radien för din kolumn i kvadrat, och multiplicera det med höjden på din spalt.

3 Lägg till volymen av formerna tillsammans för att hitta den totala volymen för kolonnen. Du behöver konvertera detta nummer till kubikmeter. Om du beräknade volymen i inches, dela ditt svar med 12 för att omvandla den till fötterna. dela då detta svar med 27 för att omvandla den till kubikmeter.

4 Använd en betongpelare kalkylator för att kontrollera ditt svar. En länk för detta kan återfinnas i avsnittet Resurs nedan. Skriv in höjden och diametern på din kolumn och klicka på "Beräkna." Räknaren kommer att berätta hur många kubikmeter du behöver för ditt projekt.

5 Använd "blockera väggen" och "konkret volym" räknare ovanför kolonnen kalkylator för att beräkna mängden av betong behövs om ditt projekt inte är cylindriskt formad.