Hur vet jag om en koi fisk är man eller kvinna

Hur vet jag om en koi fisk är man eller kvinna


Skilja mellan en manlig och kvinnlig koi är inte så lätt. Fisken, känd för sina lysande färger och låga underhållskostnader, inte visar en hel del könsskillnader tills de uppnår könsmognad och växa till 10 inches lång eller större. Det tar cirka två år. Det finns flera subtila skillnader i koi fysiska egenskaper som kan ge en indikation på kön. Några av dem kan ses innan koi når mognad.

Instruktioner

1 Beakta formen hos könsmogna koi kropp. Hanen koi har en smal, torpedformad kropp. Den kvinnliga koi, som innehar ägg i magen, är stort och brett vid sidorna.

2 Titta på koi s bröstfenor. Honan har en stor, rund kanter bröstfenan, som är ogenomskinlig med mindre färg än hanen. Hanens bröstfenan är spetsiga och färgade. Den första strålen av denna fena är tjockare än honans fenan.

3 Visa och tryck på huden runt underkäken. Texturen i huden på detta område är märkbart grov i mogna män koi. Grovheten orsakas av tillväxt av tuberklerna längs sidorna av det manliga koi kropp - som han använder för att stimulera honan att släppa ägg under parning.

4 Leta efter förhöjda vita fläckar eller bröllops tuberkler på koi under häckningssäsongen som förekommer under våren. Endast manliga koi utveckla dessa fläckar. De visas på huvudet, gälar plattor och bröstfenor. De kommer att blekna i slutet av häckningssäsongen.