Hur man odlar Abutilon i ett växthus

Hur man odlar Abutilon i ett växthus


Släktet abutilon innehåller mer än 150 arter av blommande buskar och träd. Det är allmänt kallas blommande lönn grund av formen på sina blad. Anläggningen kan odlas utanför eller innanför. Det behöver varmare temperaturer, så växande abutilon i ett växthus är perfekt. De flesta abutilons blommar mellan april och juni, men kan också ge blommor under vintern. Blomningarna varierar från apelsiner och röda till vit, gul och blå.

Instruktioner

1 Fyll en plastbehållare med rumstempererat vatten. Sätt Abutilon frön i vattnet för att suga. Lämna dem där för en dag, eller tills du märker fröna sjunka till botten av behållaren. Kasta bort frön som fortfarande flyter.

2 Kombinera torv, perlit och planteringsjord i lika stora mängder. Fyll utsäde start krukor med blandningen. Strila med vatten för att fukta mediet.

3 Tryck fingret i marken blandningen för att göra små hål för fröna. Gör ett hål i varje kruka, 1/4 tum djup.

4 Placera en abutilon frö per hål. Täck med en liten mängd jord för att främja groning.

5 Sätt Abutilon frön i ett växthus. Temperaturen måste vara 23,9 grader Celsius i dagsljus och 18,3 grader på natten.

6 Tryck på marken för att bestämma när den behöver vatten. Abutilon behöver kontinuerlig fukt för att gro.

7 Flytta Abutilon plantor till potten en anläggning när de är 6 inches tall. Placera dem var i en 5-tums kruka fylld med planteringsjord. Tryck ner lätt att avlägsna luftfickor.

8 Mata plantorna med en långsam frisättning granulat gödsel. Lägg den i grytan under transplantera processen, med hjälp av anvisningarna på förpackningen.

9 Överföring abutilon till en 1-liters gryta när det är en fot hög. Fyll krukan med planteringsjord och jord från tidigare plantering behållare.

10 Vatten anläggningen en gång i veckan för att hålla fukt i marken.