Fläckborttagning för Dry Emulsion Jeans

Fläckborttagning för Dry Emulsion Jeans


Torkad emulsion är resultatet av vattenbaserade färger som binder med fibrerna i kläder. Även färg av detta slag kan lätt tas bort från våta fläckar, när färgen har torkat uppgiften blir mycket svårare och kan inte garanteras. När du tar bort torra emulsions fläckar från jeans, vara noga med att använda en något slipskur verktyg såsom en tvättlapp för att lägga till viss friktion på behandlingen.

Färgborttagning Produkt

Det finns ett antal av färg-avlägsnande produkter på marknaden. Den mest rekommenderade varumärke är "Oops." Detta märke finns på de flesta färg- och järnhandeln. Var noga med att följa anvisningarna på Färg-borttagningsmedel. För att undvika exponering för kemikalier, alltid bära handskar och arbeta i ett väl ventilerat rum vid behandling jeansen.

Sprit

För den som söker en naturlig avlägsnande lösning, är starka sprit såsom whisky eller vodka känd för att lösa upp torr emulsionsfärg. I själva verket är andar kända för att fungera så bra som många konstnärer använder dem för att åtgärda fel i sina målningar. Enligt Linda Cobb, författare till den bästsäljande bok "Talking Dirty med drottningen av ren," färska sprit skall alltid användas, och billigare märken fungerar lika bra som de dyrare.

Terpentin

Terpentin, eller thinner, är en substans som är känd för sin förmåga att bryta ner emulsionsbindningar och försvaga färg utan att ruinera det. Terpentin kan också användas för att ta bort färgfläckar från kläder och matta. Vid användning av terpentin, vara noga med att arbeta i ett öppet område och handskar. Det bästa sättet för att tillämpa terpentin är att badda några på fläcken och låt det sitta i 30 sekunder, sedan gnugga fläcken med en bomullstrasa. Upprepa denna process tills fläcken tas bort.